Az időutazás lehetséges!!!

Rate this item
(4 votes)

timeManapság talán sokan úgy gondolják, hogy az időutazás lehetetlen. Pedig, ha a mai fizikai tudásunkat és az elemi logika szabályait felhasználjuk, könnyen eljuthatunk egy merőben ellentétes álláspontra.

Ebben a cikkben tudományos megalapozottsággal fogjuk bizonyítani az időutazás lehetőségét, és egyszerű - mindenki által otthon is kipróbálható - gyakorlati módszert adunk ennek kipróbálására. Sajnálatos, és bizonyítást nyert tény, hogy ezzel a módszerrel csak egy irányba, a múltba tudunk időutazást végrehajtani.

Ne féljünk az időparadoxontól! Módszerünkkel sajnos testi mivoltunkban nem, csak mint megfigyelők lehetünk jelen a múltban.

Látni fogjuk, hogy időutazás, úgymint múltba nézés, már számos alkalommal előfordult történelmünk során. Sőt könnyen visszatekinthetünk a nagyon távoli múltba, akár még az ember kialakulása előtti időkbe is. Persze, ha igazán távolra akarunk visszamenni, ahhoz speciális optikai eszközökre van szükség.

A következőkben megismerhetjük a módszert és a bizonyítást logikailag sorrendbe állított tényekre alapozva:

· Hogyan érzékeli az ember a külvilágot?

Érzékszervein keresztül. (Hogy melyik érzetnek mi a jelentése, azt a korábbi emlékek határozzák meg.) Bátran nevezhetjük a legfőbb és legfontosabb érzékelési formának a látást.

· Mit látunk?

Ha bármit látunk (az álmokon és a teljes sötétben, csukott szem esetén is látható világos foltokon kívül), valójában a dolgok által kibocsátott vagy a róluk visszaverődő fényt észleljük szemünkkel. Annak színét és erősségét.

· Milyen is a fény?

A fény elektromágneses hullám, amely légüres (akadálymentes) térben a végtelenségig terjed, viszont a fényerősség a távolság növekedésével négyzetes arányban csökken (kétszeres távolságban már csak negyede lesz). Tudjuk, hogy a fény véges sebességgel terjed, ugyanis körülbelül 300 ezer kilométert tesz meg egy másodperc alatt.

 Ezeknek a megállapításoknak a segítségével már könnyű megoldani a múltba nézés problémáját. Alkalmazzuk az elemi logika szigorú szabályait és hosszas elmélkedés után vonjuk le a megfelelő következtetéseket! Így a következőket állíthatjuk:

 • A fény terjedéséhez idő kell. Az a fény, amit a szemünkkel felfogunk, valamennyi idővel az észlelés pillanata előtt indult el egy fényforrásból vagy egy tárgy felületéről.
 •  Tulajdonképpen az adott idővel korábbi állapotot látjuk. (Most eltekintünk a szemünk és agyunk feldolgozási sebességétől, amelyek ezt az időt szintén csak növelik.)
 •  Tehát, minél távolabbra nézünk, annál régebben indult fénysugarakat láthatunk.
 •  Például, ha a Napra nézünk, annak nyolc perccel korábbi állapotát látjuk, mivel a Nap olyan messze van, hogy fénye nyolc percig utazik, míg eléri a Földet. Ha "ellopnák" a Napot, nyolc percig észre sem vennénk!
 •  Ha csupán egy másodpercet szeretnénk visszanézni a múltba, akkor nézzünk fel a Holdra, amely a fénynek alig több, mint egy másodpercre van a Földtől.
 •  A Merkúr Földközelben: 4,3 perc.
 •  A Vénusz Földközelben: 2,1 perc.
 •  A Mars Földközelben: 3 perc.
 •  A Jupiter Földközelben: 33 perc.
 •  A Szaturnusz Földközelben: 1,1 óra.
 • Az Uránusz Földközelben: 2,4 óra.
 • A Neptunusz Földközelben: 4 óra.
 • A Plútó Földközelben: 4,3 óra.
 • A Naphoz legközelebbi szomszédos csillag a Proxima Centauri: 4,3 év.
 • Az égbolt legfényesebb csillaga a Szíriusz: 8,6 év.
 • Galaxisunk a Tejútrendszer legtávolabbi csillagai: 80 ezer év.
 • A Tejútrendszerhez legközelebbi szomszédos galaxis, az Androméda-köd: 2,5 millió év.
 • És végül említsük meg, hogy a rádiótávcsövekkel észlelhető legtávolabbi objektumokról több, mint 10 milliárd éve utaznak hozzánk a rádióhullámok. (A fényhez hasonlóan a rádióhullám is elektromágneses hullám, de szabad szemmel nem látható.)

 Láthatjuk, hogy (bioreceptoros, auto-fókuszos, intelligens) időgépünk, a szemünk, igazán a múltba lát.

 

Néhány további érdekesség és következtetés:

Eddig nem szóltunk a hangokról, amelyek szintén hullámként terjednek (hanghullámok). A hang terjedési sebessége sokkal kisebb, mint a fényé. A hang nem terjed légüres térben, mert közvetítő közegre van szüksége. Tulajdonképpen a hang a közvetítő közeg rezgését, és annak terjedését jelenti. Így a terjedési sebesség függ attól is, hogy miben terjed a hang: levegőben, vízben, szilárd anyagokban. Levegőben a hang sebessége körülbelül 340 méter másodpercenként.

 Ha meghallunk egy mennydörgést, amit egy tíz kilométerrel távolabbi villámcsapás okozott, akkor tulajdonképpen a fél perccel azelőtti múltat halljuk.

 A vízfelszínen is terjednek hullámok.

 Egy-egy nagyobb tengerfenéki földrengésről sajnos csak néhány óra múlva szereznek tudomást a partlakók, amikor az óriási árhullám végigsöpör lakóhelyükön.

 Visszatérve a fényre és a látás tulajdonságaira, értelmezzük szigorúan a tényeket!

 Bármilyen közelre is nézünk, biztos, hogy valamennyi időbe telik, amíg a látvány eljut a tudatunkig. Így tehát valójában mindig a múltat, illetve sohasem a jelent látjuk.

Forrás: http://www.freeweb.hu/t-t/minden/tudom/idogep.htm

Read 3987 times Last modified on July 29 2014

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

5 comments

 • Comment Link saman December 18 2010 posted by saman

  Az időutazás fénysebesség alatt, nem lehetséges, viszont a jó hírem az, hogy az ÉN tudat elvesztésével, az energia szintjén kerülünk át egy másik dimenzióba. Ez azért lehetséges, mivel az univerzum, intelligens energiamező, mely egységes egészet képez.

 • Comment Link auranka2 December 07 2010 posted by auranka2

  "Képzeljen el egy kirakós játékot, amely akkora, mint az univerzum. Ha azt akarnánk kifejezni, hogy hány mozaikdarabka
  alkotja a teljes képet, kimondhatatlan számot kapnánk – mondjuk az 1-es után odaírunk még ezer milliárdszor ezer milliárd nullát. A tudomány a mozaikdarabkákkal foglalkozik, a mozaikdarabkák megtalálásával, beazonosításával, és annak
  megállapításával, hogy ezek a mozaikdarabkák hogyan kapcsolódnak egymáshoz.
  Annak fejtegetése, hogy vajon mit ábrázol a teljes kép, valamennyi megtalált, beazonosított és a helyére rakott
  mozaikdarabka által együttesen kiadott kép, nem a tudománynak, hanem a filozófiának a tárgya."

  Éppen ma olvastam Julius Andan könyvét. A filozófiáról és a tudományról jutott az eszembe.

 • Comment Link Olivér December 06 2010 posted by Olivér

  Én filozófiainak sem mondanám. Maszlagnak maszlag, az biztos...

 • Comment Link Joe December 01 2010 posted by Joe

  Kár a cikkért. Szépen indul, aztán csak egy filozófiai maszlag lett belőle. Megsúgom, az időutazás lehetséges, fizikai alapon is. Amit te te leirtál az filozófiai.

 • Comment Link ceci November 14 2010 posted by ceci

  számoma az időutazás nem 1-2 perces multba, vagy jővőbe tekintésről szól!
  ha már időtutaznák legalább 500 évet mennéka jővőbe vagy amultba.
  persze csak akkor ha garantált a visszatérés!

Read 15075 times 26
Szupervihar az űrben - károk a Földön
Milyen az időjárás a kozmoszban? Mennyire befolyásolják az űrben megfigyelhető meteorológiai jelenségek a Föld időjárását? 2012-ben ér a maximumra a…
Read 12092 times 13
Egy korszak vége
Bizonyára a 2012-es évről mindenki hallott már ilyen-olyan forrásból. Felmerülhet benned a kérdés: mit kaphatsz tőlünk, amit máshol nem, vagy…
Read 11914 times 15
Arany Fehér Por ('White Powder Gold') másnéven ORME-elemek
Bizonyos vulkanikus eredetű kõzetekbõl nyert porok, amik felborították az ásványtani, kémiai, mágnesfizikai, bio-kémiai ismereteket, a legelképesztõbb gravitációs és térdimenziós anomáliákat…
Read 9565 times 5
Maják világvége elmélete
A maják tudták, hogy honnan ered fejlett tudásuk. Azt állították, hogy Quetzalcoatl, az isten elsô teremtményei, az elsô emberek adták…
Read 8959 times 1
A vulkánok tipusai
A vulkán szó hallatán mindenki előtt egy szép, szabályos kúp alakú hegy jelenik meg. Ez a klasszikus forma azonban csak…