Nonstop világvége

Rate this item
(0 votes)
proph.pngValahol valaki minden korban megjósolja a világ végét. 1843-ban az USA-beli New England adventistái Armageddonra, azaz az utolsó, ítéletes csata eljövetelére vártak. Legalább 100 ezer ember hitt meggyõzõdéssel William Miller jóslataiban. Az iskolázatlan baptista ültetvényes éveken át tanulmányozta a Biblia apokaliptikus szakaszainak idõrendjét, s üzenetét 1831tól kezdve hirdette - ekkor alapította meg az adventisták vallási közösségét.
 
Miller Dániel és a Jelenések könyvének bibliai próféciáira alapozta jóslatait, s azokat Ezékiel és Mózes lV. könyvének számadataival igyekezett alátámasztani. Az elsõ világvégének szerinte 1843. március 21. és 1844. március 21. között kellett volna bekövetkeznie. Amikor 1844. március 22. is nyugalomban eltelt, a dátumot 1844. október 22-re tette át. Hívei meglepõ módon továbbra is mellette álltak, otthagyták otthonaikat, ingó javaikat, s az alkalomra fehér lepelbe öltöztek. A következõ csalódás azonban már nagyobb volt a hívek lelkesedésénél; az adventisták több csoporttá szakadtak. A szombatisták és Jehova tanúi is ebbõl a korai mozgalomból nõttek ki, bár ma egyik szekta sem jelöli meg a világ vége dátumát.

 

E jövendölések persze korántsem új keletûek. Krisztus második eljövetelét tették már 500-ra, majd 1O00-re. A különbözõ európai próféták által megjelölt késõbbi "jelentõs" évek az alábbiak voltak: 1367, 1525, 1689, 1694, 1730, 1826,. 1836. Az amerikai polgárháborút követõ évtizedben Észak-Amerikában legalább 100 beteljesületlen jövendölés született.

A különféle szekták önjelölt prófétái rendre biztosítják híveiket arról, hogy kizárólag õket kerüli majd el a világvégzete. David Koresh, aki 1993ban, a Texas állambeli Waco rendõri ostromakor halt meg, vallási szektáját a második eljövetelre vonatkozó fenyegetésekkel és ígéretekkel tartott egyben. A koreai Tami-egyház 1992. október 28-ra tette a végítélet napját, amikor Krisztustól a szekta mind a 144 ezer tagjának megmentését várták. Több ezren mindenüket eladták, de hiába. Aztán egy londoni apáca, Sophia nõvér állt elõ azzal, hogy a vég 1994-ben jön el, amikor egy üstökös összeütközik a Jupiterrel. Az összeütközés be is következett, de a Föld azóta is vígan forog.
Read 4997 times Last modified on July 29 2014

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

1 comment

 • Comment Link PÁLOS TREND May 30 2010 posted by PÁLOS TREND

  MAGYAR EMBER nem megy GESZTI VÁG(A)TÁBA TRIANON 90-ik GYÁSZNAPJÁN!!!

  Felháborító, hogy a tengernyi uzsorás bank közül
  az egyik pénzkóceráj arra vetemedett,
  hogy szponzorálja a BILDERBERG CSÜRHÉNEK köszönhető TRIANONi DIKTÁTUM 90-ik GYÁSZNAPJÁN, a MAGYAR HOLOKAUSZT NAPJÁN, a Nemzeti vágtának álcázott szabadköműves ajjvékot!!!
  Neeeem.
  Korántsem piti ez az ügy annyira, mint ahogyan azt a lélek manipulátor ANTIFASZISTÁK akarják elbagatelizálni.
  Korántsem.
  Ellenben ASZOTT KÉSŐ!!!
  ...mert ez a ZSIDRÁKOS NEMZETI VÁGTA, kifejezetten a MAGYAR
  TŰRÉSHATÁR és a MAGYAR ÖNBECSÜLÉS ellen való és annak utolsó utáni tesztje.
  Hiszen, annak a magyargyűlölő identitáshiányosnak a kampánya ez (geszti péter!) aki a TE ORSZÁGOD eljöttét hírdette SZDSZ füttyre.
  Olyan vadliberális, buzeráns abortuszhavarok lélekhadjárata EZ, akik óriásplakátokon buzdítottak a NEMre és tagadtatták meg velünk határon túli testvéreinket.
  Ezek azok a tetühintások, akik kétezer évvel ezelőtt kivéreztették a JÓISTEN fiát, KERECSENT.
  Azt a KÖROSZTÁSÚ JELZÉST, aki a FÉNYT, a
  MEGVILÁGOSODÁST hozta a SÖTÉTSÉGBE...JÉZUS KRISZTUSként!
  MA ezek a nemzetidegen, cionista telepesek újra, percenként "kisérelik" kioltani a FÉNYT...-csillagszemeinkből!

  Immáron kétségtelen tény, hogy a 2010 JÚNIUS 4-én megtartott NEMZETI VÁGTÁBAN már megint ezeknek a terrorista cionistáknak a legférgesebb "SÁBŐREI" készülnek megrontani és elrabolni a JÓISTEN, HUNMAG NÉPÉNEK lelkét és gyászát.

  ...téve ezt az ŐSHONOS HUNMAG törzsszövetség
  SZŰZANYAFÖLDJÉN.
  ...ottan, ahol a jöttmentek soha nem
  látott arroganciával és büntetlenül szívják a DONOR vérét.
  ...ha JÚNIUS 4-én békében hagyjuk végigvágtázni ezt az elvetemült kaftános hordát "LÓHÁTON"...
  ...ha büntetlenül hagyjuk a biboldókat vért hányni és port szorni ŐSEMLÉKEZETÜNKRE,
  akkor a ZSIDRÁK valóban ágynak dönti MAGYARORSZÁGOT.
  Ráadásul olyan alattomos módon, hogy a porhintés végén még a diagnózist is ez az átokfaj, istengyilkos
  sáskahad rágja bele templomaink karzatába.
  ...de VAN MEGOLDÁS! - immáron LÓHALÁLÁBAN de még VAN.
  Ugyanis Geszti, "Izrael" ügynöke lévén cégeivel és a mögötte HADBAN ÁLLÓ "támogatókkal" idestova 20 éve épp olyan maffia módszerekkel szivattyúzzák ki az állami pénzeket, ahogyan az történik a MÁV-nál, BKV-nál, Szerencsejáték RT-nél, a Minisztériumoknál, az MVM-nél és minden olyan mamut vállalkozásnál, ahol zsidó vezetők vihetik off-shoreba a magyar adófizetők forintjait; - a BILDERBERG CSÜRHE parancsára!!!
  Mivel mindezek már olyan húsba vágó tények, amit jelen helyzetünk igazol legfőképp; -kijelenthetjük, hogy a ZSIDÓBŰNÖZÉS döntötte nyomorba Magyarországot a csillagváltás elmúlt 20 évében!...is.
  Lelkileg...szellemileg és fizikailag egyaránt!

  Ui: Hangosan jegyzem +, hogyha a Zsidesz féle új kormány nem fújja le ezt a MOSZAD RENDEZVÉNYT, akkor végérvényesen bebizonyítják, hogy ők is csak a BILDERBERG CSÜRHE RABSZOLGÁI!!!

Read 15075 times 26
Szupervihar az űrben - károk a Földön
Milyen az időjárás a kozmoszban? Mennyire befolyásolják az űrben megfigyelhető meteorológiai jelenségek a Föld időjárását? 2012-ben ér a maximumra a…
Read 12092 times 13
Egy korszak vége
Bizonyára a 2012-es évről mindenki hallott már ilyen-olyan forrásból. Felmerülhet benned a kérdés: mit kaphatsz tőlünk, amit máshol nem, vagy…
Read 11914 times 15
Arany Fehér Por ('White Powder Gold') másnéven ORME-elemek
Bizonyos vulkanikus eredetű kõzetekbõl nyert porok, amik felborították az ásványtani, kémiai, mágnesfizikai, bio-kémiai ismereteket, a legelképesztõbb gravitációs és térdimenziós anomáliákat…
Read 9565 times 5
Maják világvége elmélete
A maják tudták, hogy honnan ered fejlett tudásuk. Azt állították, hogy Quetzalcoatl, az isten elsô teremtményei, az elsô emberek adták…
Read 8959 times 1
A vulkánok tipusai
A vulkán szó hallatán mindenki előtt egy szép, szabályos kúp alakú hegy jelenik meg. Ez a klasszikus forma azonban csak…