Ember a Holdon?

Rate this item
(0 votes)

John Winston: Járt-e ember a holdon sok ezer évvel ezelőtt? Nagyon valószínűtlen, de nézzük csak meg ezeket a mítoszokat és legendák

A.W. Bickerton professzor kijelentette 1926-ban, még az ötlet is ostoba és lehetetlen, hogy eljussunk a holdra. 1935-ben egy neves csillagász, F.R. Moulton azt írta, az ember soha nem utazhat a világűrben. 1957-ben Dr. Richard van der Riet Wooley csillagász nevezte "tiszta hülyeségnek" az űrutazást. Nyolc hónappal később a föld körül keringett az első szputnyik.

Tibet egy távoli, északi területén vannak Hszing Nu főváros romjai, amelyeket Duparc fedezett fel 1725-ben. Duparc talált a városban egy csomó monolitot (amelyeket egykor ezüsttel vontak be), egy piramist, egy kék porcelántorony maradványait, és egy királyi palotát, a nap és a hold képmásaival díszített trónokkal. Volt ott egy nagy, tejfehér kő is, amelyet finomvonalú rajzok vettek körül. Most jön a megdöbbentő folytatás. 1952-ben egy szovjet expedíció érkezett oda. A tibeti szerzetesek megmutattak nekik néhány régi dokumentumot, amelyek egyeztek Duparc leírásaival. A dokumentumok szerint a tejfehér követ „a holdról hozták." Holdkő? Lehetséges ez? Elhagyhatta az ember a földet a régi korokban, eljuthatott-e a holdra? Civilizációjuk természetes része volt az űrutazás? Mi mutat erre?

Sok dolog. Sokan beszélnek a hajdani űrutazás valóságáról, a világ egymástól távoleső részeiben. Van írott és szóbeli hagyomány – és megbízhatónak látszik.

A kínai történészek sose törekedtek arra, hogy hízelegjenek az uralkodóiknak, és ennek az igazság lássa kárát. Inkább meghaltak, minthogy hazugságot írjanak. Példa erre a történészek sorsa Csi uralkodása idején, Kr.e. 547-ben. Ezért komolyan kell vennünk a kínai történelmi feljegyzéseket, még ha első látásra különösnek tűnnek is.

Van egy ilyen tendencia ma a tudományos körökben, a régi dokumentumokat, sőt mitológiát és folklórt kezdik történelmi forrásoknak tekinteni. Ezt írja Anthony Roberts: „A legendák olyanok, mint az idő-kapszulák, amelyek megőrzik a tartalmukat a tudatlanság korszakain keresztül."

Néhány itt idézett krónika önmagát bizonyítja.

Első forrásom egy régi kézirat, amelyről James Churchward angol tudós számol le, évtizedekkel azelőtt, hogy az emberek szatellitekről és űrhajókról kezdtek beszélni.

 1. India: Járművek, amelyek a föld körül keringtek (vagyis szatellitek): „Üzemanyagukat a levegőből veszik, nagyon egyszerű és olcsó módon. A motor olyan, mint a modern turbina: hol az egyik kamra működik, hol a másik, és nem áll le, amíg ki nem kapcsolják. Ha semmi nem történik, tovább működik. A jármű, amelybe beépítik, addig kering a föld körül, amíg az alkatrészei el nem égnek."
 2. India: A régi Szúrja Sziddhánta filozófusokról és tudósokról beszél, akik körüljárták a földet „a hold alatt, és a felhők fölött."
 3. Khaldea: Két modern, hátul sugarakat kibocsátó „rakétát," egy hangszóróhoz hasonló dobozt és a Gemini kapszula „másolatát" vésték egy réz szerszámra, amit Ur-ban találtak.
 4. Sumer: A képírásos szövegek három, egymással kapcsolatos tárgyat említenek Szipparban: arany szféra (parancsnoki modul?), „GIR" (hosszú, nyíl-alakú, több részre osztott tárgy), és „alikmahrati," ami azt jelenti, meghajtó, amitől a járművek mennek (vagyis motor). A három együtt meglehetően úgy néz ki, mint egy háromrészes rakéta-űrhajó. Egy másik, erre mutató jel két szó, DIN és GIR kombinációja. Amikor ezeket összekapcsolják G-DS jellé, a GIR farka pontosan beleillik a rakétaszerű DIN nyílásába, mintha tűz csapna ki a hátulsó részéből.
 5. Peru: egy 8 ½ hüvelyk magas agyagedényen egyfajta járművet ábrázoltak, amelyen világosan fel lehet ismerni a motort és a kipufogót.
 6. Itália: 1961-ben találtak egy festményt egy falfülkében, a római Palatinus domb alatt, ez mintha rakétát ábrázolna. Kilövő állomáson áll. Emberek futnak, vagy kábelek vezetnek el tőle, mögötte egy magas fal van, ami hangfelfogónak látszik.
 7. Japán: Ásatások során talált agyagfigurák – az emberek sajátos „szkafandereket" viselnek, a sisakok teljesen beborítják a fejüket. A sisakokon mintha üveg, levegő-filter, antennák, hallókészülékek és olyan berendezések lennének, amelyekkel éjszaka is lehet látni.
 8. India: A Mahábhárata kétemeletes, sokablakos égi szekerekről ír, amelyek vörös lángot bocsátanak ki, úgy szállnak föl az égbe, mint az üstökösök, „a nap és a csillagok világába.
 9. Guatemala: Egy régi írás köralakú, arany kocsit említ, amelynek kerülete 12,000 könyök, és fel tud szállni a csillagokig.
 10. India: Púsan arany hajókon utazik, az ég óceánján. Garuda (égi madár) kozmikus utazásokon szállítja az Úr Visnut. Légi utazások „a szelek fölött."
 11. Új-Zéland: a maori legendák repülőgépekről és holdba tett utazásokról beszélnek.
 12. Kína, Kr.e. 3. század: Csuang Cu, az Utazás a végtelenbe című könyvben elmondja, hogy 32,500 mérfölddel távolodott el a földtől.
 13. Tibet és Mongólia: Régi buddhista könyvek mondják: „vaskígyók emésztik el az űrt tűzzel és füsttel, elérik az egészen távoli csillagokat."
 14. Tibet: a Hszing Nu fővárosban a piramis 3 szintje a régmúlt 3 korszakáról emlékezik: az űrutazás előtti kor, a kor, amikor az emberek meg tudták látogatni az égitesteket, és aztán, amikor visszajöttek a földre, és elvesztették az űrutazás képességét. Az oltáron egy kő volt, „amelyet a holdról hoztak."
 15. Babilon: Etana 4700 éves eposza elmondja, milyennek látni a földet egyre nagyobb magasságokból – ezeket a leírásokat csak az 50-es években igazolták a nagy magasságokat elérő repülőgépek, és a 60-as években az első űrfelvételek. Az eposz pontosan elmondja, mi történik, amikor az ember elhagyja a földet (a föld egyre kisebb lesz, megváltoznak a színek, stb.
 16. Énok könyve: Énok régi könyve elmondja, hogy az űr „olyan forró volt, mint a tűz, és hideg, mint a jég" (az égitestek forrók a naptól megvilágított oldalon, és a másikon jéghidegek), az űr olyan, mint „a sötét szakadék."
 17. Jünnan tartomány, Kína: Rakétaszerű, ég felé szálló gépek véseteit találták egy piramison, amely egy földrengés során hirtelen kiemelkedett a Kun-Ming tóból
 18. Görögország: Lukianosz azt mondta, a holdat 8 nap alatt el lehet érni a földről, és írt egy regényt (?) egy holdutazásról.

(Szilágyi Márta forditása, http://govinda.blogter.hu )

Read 2307 times Last modified on July 14 2013
More in this category: « A zokogó oroszlán

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Read 55314 times 279
A legtitokzatosabb könyvtár indiában található
"Voltam Indiában, a világ legtitokzatosabb könyvtárában! Saját szememmel láttam azokat az írásokkal telekarcolt ősrégi pálmaleveleket, amelyekről felolvasták a múltamat és…
Read 19707 times 13
Szerelmi mágia
Az ártatlannak tűnő szerelmi varázslat, a megkötés sem annyira veszélytelen, mint ahogyan elsőre gondolnánk. A leggyakrabban két babát készítenek, ellátják…
Read 19657 times 8
A kristálykoponya titka
Megoldásra váró rejtélyek Az emberiség történetében rengeteg olyan felfedezés van, amelyre a tudomány mai állása szerint nincs elfogadható válasz. Ezek…
Read 15896 times 15
Hasonmás (Doppelgänger)
Minden emberi lényben él valami "emberellenes", amit a szótárak "kiegészítõként vagy hasonmásként" határoznak meg. Sok filozó­fus és költõ leírja személyes…
Read 13423 times 7
A rontás
A mások befolyásolására tett rosszindulatú kísérlet a rontás ugyan az akaratmágia köré­be tartozik, mégis megérdemel egy külön fejezetet. A hétköznapokban…
Read 11369 times 1
Szellemfotók
A fényképezés történetének kezdete óta bizonygatják, hogy a filmen megjelenhetnek olyan "alkalmi" szellemek, amelyek a felvétel készítésekor nem voltak láthatóak.…
Read 9046 times 4
Az emberi öngyulladásról
Veszélyes világban élünk, melyben gyúlékony, tűzveszélyes és robbanékony anyagok vesznek körül minket. De mi a helyzet velünk? Az emberek is…
Read 8780 times 10
Szellemi erõk
Alacsonyabb szellemi behatás energia csapolása a félelem keltésen keresztül Alacsonyabb szellemi behatásnak nevezhetjük azokat az erõket, melyek igyekeznek megcsapolni az…
Read 8532 times 1
Milarepa
Milarepa 1038 táján született Tibetben. Atyja még a fiú hétéves korában meghalt, családja pedig kegyetlen rokonainak köszönhetõen mindenét elvesztette. Tíz…
Read 8427 times 3
Shambala
A régi bölcsek szerint létezik egy hely, ahol az ég és a föld találkozik. Tibeti és mongol lámák õsidõk óta emlegetnek…

HOZZÁSZÓLÁSOK

KÖNYVAJÁNLÓ