Kristály-csakrameditáció

Rate this item
(3 votes)

manbluelite2Akkor érdemes elvégezni, ha az ember úgy érzi, valamilyen energia túlsúlyba került, mentális, érzelmi vagy fizikai szinten megbomlott az egyensúly. Néhány iskola azt tanítja, hogy az ember .,földies" alsó csakrái a "magasabb dimenziókba" jutással majd úgyis elsatnyulnak, s hogy az igazán szellemi lényeknek nincs szükségük a "durva", fizikai világból való energiákra. Én úgy látom, ez téves megközelítés. Amíg fizikai testünk van, az is kötelességünk, hogy ezt a testet megfelelõ állapotban tartsuk. Az alsó csakrák energiája egyáltalán nem csak a túlélést, a szaporodást, az egót szolgálja, mindegyiknek van spirituális síkja is, ezt soha nem szabad elfelejteni. Aki nem figyel az alsó csakráira, azt kockáztatja, hogy számára az adott csakraenergiákkal együtt rezgõ magasabb síkok elérhetetlenek lesznek.
A gyakorlathoz érdemes lefeküdni. Karunkat könnyedén zárjuk az oldalunkhoz, vagy ahogy kényelmes. Hunyjuk le a szemünket, s helyezkedjünk el lazán, nyugodtan. Már ilyenkor párosítsuk a megfelelõ csakrákhoz a kristályokat. Nem kell drágakövekbe fektetni vagyonokat, az alapcsakrához a jáspis megfelelõ, a szexcsakrára a karneol, a napfonatra a citrin. A szívcsakra kedvence a jade vagy a rózsa kvarc, a torokcsakrára tehetünk kék kalcedont vagy türkizt, lapis lazulit, a harmadik szemre ametisztet, a koronacsakrához pedig hegyi kristályt.

Én magnóra mondott szöveget használok, amit magam veszek fel. Lehet aláfestésként zenét is hozzákeverni. A meditáció így hangzik:

chakrasorbs

 

Végy néhány mély lélegzetet, és figyeld a levegõ áramlását. Képzeletben gondolj az égre.. . majd a földre. Most belsõ figyelmedet újra irányítsd az égre. .. Képzeld el, és lélegezd be... Most a földre irányítsd figyelmedet, és lélegezz ki... Ezt ismételd. Az égbõl a belégzést... a földre a kilégzést... az égbõl a belégzést... a földre a kilégzést. ... Miközben hallgatsz, ezt a légzést folytasd.

(Kis szünet)

Ezzel a légzéssel már egy mélyebb, egészségesebb tudatszintre kerültél. Még mélyebb tudatszintre kerülhetsz azáltal, hogy lassan ellazítod egész testedet. Lazítsd el szemhéjadat. .. lazítsd el homlokodat, majd arcodat... Lazítsd el torkodat kívül és belül, válladat, mellkasodat kívül és belül. Lazítsd el hátadat és hasadat, combodat, térdedet, a bokádat. Lazítsd el egész testedet. Egész tested laza és nyugodt.

(Szünet)

Most mágikus operációt végzünk annak érdekében, hogy megerõsíthesd magad, hogy megvédhesd magad attól, ami árthat, hogy megnyithasd magad az elõtt, ami gyógyít, ami segít, amire szükséged van. Minden hatalom, amivel gyógyítani tudunk, belülrõl jön. Nincsenek ennek a hatalomnak határai. Hatalmadban áll, hogy befogadd mindazt, ami körülötted pozitív, erõt sugárzó, szeretettel átitatott, boldogságot hozó. Ez a gyógyító energia oda irányul, ahová küldöd, ahová figyelsz.
Képzeld el, hogy mindenhonnan, minden irányból feltöltõdsz ezzel az energiával. Segít a föld, az ég, a nap, a hold, az összes égitest és élõlény. Képzeld el, hogy egy réten állsz, a felkelõ nap sugarában, mögötted a csillagos égbolt. Képzeld el a madarak énekét, a fák lombjának zizegését... a virágok illatát... a szellõ és a napsugár simogatását a testeden. Minden jótékony energiát áraszt, és te most eggyé olvadsz ezzel a sok pozitív sugárzással. Ez a gyógyító energia szétáramlik a testedben, kering a finom csatornákon, tisztít, gyógyít, erõsít.
Hogy segíts az éltetõ energia áramoltatásában, érintsd meg azokat a fõ központokat a testeden, melyeken ez a gyógyító erõ áthalad. Az érintés nem riaszt meg. Figyelj befelé, magadba. Jó és kellemes az, ami ér, amit érzel. Segít neked, és használ. És ez így van.
Érintsd meg az alapcsakrádat. Ez az elsõ fõ erõközpontod. Itt lakik az Élet és az Akarat szelleme. Vörösben izzik, mint egy pompázó, kinyílt rózsa. Képzeld magad elé ezt a lobogó piros színt... és most lélegezd be. Hagyd, hogy ezt a színt magához vonzza, magába szívja az elsõ erõközpontod.
Most érintsd meg a szakrális csakrádat. Ez a második fõ erõközpontod. Itt lakik a Vágy szelleme. Narancsszínben tündöklik, mint a narancsligetek roskadozó ágainak érett gyümölcse. Képzeld magad elé ezt a meleg narancsszínt... és most lélegezd be. Hagyd, hogy ezt a színt magához vonzza, magába szívja a második erõközpontod.
Érintsd meg a napfonatodat. Ez a harmadik fõ erõközpontod. Itt lakik a Küzdés szelleme. Égõ sárga, mint maga az erõt adó Nap. Képzeld el ezt a sugárzó sárgát... és most lélegezd be. Hagyd, hogy ezt a színt magához vonzza, magába szívja a harmadik erõközpontod.
Érintsd meg a szívcsakrádat. Ez a negyedik fõ erõközpontod. Itt lakik a Szeretet és az Egyensúly szelleme. A színe zöld, mint amilyen csodálatos zöld egy ritka, mélytüzû smaragd. Képzeld el ezt a ragyogó zöld színt... és most lélegezd be. Engedd, hogy ezt a színt magához vonzza, magába szívja a negyedik erõközpontod.
Most érintsd meg a torokcsakrádat. Ez az ötödik fõ erõközpontod. Itt lakik az Igazság szelleme. Tisztán kéklik, mint a nyári égbolt. Képzeld el ezt a rezzenéstelen, nyugodt égszínkéket... és most lélegezd be. Engedd, hogy ezt a színt magához vonzza, magába szívja az ötödik erõközpontod.
Most pedig érintsd meg a harmadik szemedet. Ez a hatodik fõ erõközpontod. Itt lakik a Rejtett Misztériumok szelleme. Sötétlõ kék, mint alkonyatkor a tenger titokzatos mélye. Képzeld el ezt a sejtelmes, örvénylõ kéket... és most lélegezd be. Engedd, hogy ezt a színt magához vonzza, magába szívja a hatodik erõközpontod.
Végül helyezd tenyered a koronacsakrádhoz. Ez a hetedik fõ erõközpontod. Itt lakik az Eggyéolvadás szelleme. Ez a kapu, mely átereszt a téren és idõn túli világba. Lila, mint a virágba borult orgonafák. Képzeld el ezt a bársonyos lila színt... és most lélegezd be. Engedd, hogy ezt a színt magához vonzza, magába szívja a hetedik erõközpontod.
Figyelj most magadra. Érezd, ahogyan a szivárvány hét színében tündöklõ, éltetõ energiafolyam szétáramlik benned, ahogyan egyre erõsebbé és egészségesebbé, egyre jobbá és nyugodtabbá tesz. Erõsnek, nyugodtnak, egészségesnek érzed magad. Mélyedj el ebben az érzésben. Most egy ideig nem beszélek hozzád. Mire legközelebb meghallod hangomat, úgy érzed, már hosszú idõ telt el ebben az állapotban.

(Szünet)

A fény minden színe és energiája feltölti és harmonizálja testedet. Energiaközpontjaid
sugárzó fényei szivárványhíd ként kötnek össze a mennybolttal, ahonnan származol. Bármi- kor, amikor ezt a gyakorlatot elvégzed, auratered egyre kiegyensúlyozottabb, teljesebb és tökéletesebb lesz.
Most arra kérlek, figyelj ismét a lélegzésedre. Minden levegõvétellel közelebb jutsz a hétköznapi tudatosság szintjeihez. Térj vissza ide a saját ritmusodban.

 

/Hodnik Ildikó: A lélekteste
Alexandra könyvkiadó/

Read 7223 times Last modified on July 29 2014

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

KÖNYVAJÁNLÓ