Játsz a képzelettel

Rate this item
(0 votes)

ttoTe is megtapasztalhatod

Szívesen kipróbálnád, milyen lehet egy időutazás? Szerezz be egy tárgyat abból a korból, amelybe ellátogatnál, és készülj fel a meditálásra. (Tárgy híján írd fel egy papírra a kiszemelt dátumot, és azt használd.) Gyújts meg egy fehér gyertyát, állítsd az asztal közepére. Közben hallgass olyan zenét, amit az adott korban írtak, vagy azt jutattja eszedbe. Helyezkedj el kényelmesen, a tárgyat vagy a papírt helyezd magad elé. Tedd rá mindkét tenyered, és a homlokodat hajtsd a kezedre. Csukd be a szemed, és lazítsd el az izmaidat. Ügyelj arra, hogy lábaid párhuzamosak legyenek egymással. Kicsiket lélegezz, érezd, hogy lelassul a szívverésed. Képzeld el, hogy minden átalakul körülötted, és ott vagy a tárgy korában. Engedd, hogy kialakuljanak benned a képek, látomások. Ne félj a megtapasztalástól. Ha meguntad, a visszatéréshez sóhajts egy mélyet, lélegezz egyenletesen. Lassan emeld fel a fejed, közben nyisd ki a szemed. Egy nagy nyújtózással fejezd be a meditációt.


Játssz a képzelettel!

Ez a játék nem időutazás, de fejlesztheted vele a fantáziádat. Megtanít új szempontok szerint látni és értékelni a megszokott valóságot.

Egy új jelen
Lazulj el, csukd be a szemed, és képzeld el, hogy a jövőben élsz. Most nézz körül alaposan: figyeld meg, milyen házak, bútorok vesznek körül, milyen járműveket, eszközöket használsz. Mit eszel, kikkel élsz együtt, és éppen hány éves vagy? Használd bátran a fantáziádat! Ha mindebbe beleélted magad, mondd ki a valós dátumot, és nyisd ki a szemed: az előbb kitalált jövőből átjöttél ebbe a korba, azaz a múltba. Most csodálkozz rá mindarra, amit magad előtt látsz! Ha például azt gondoltad, hogy százhúsz éves voltál a jövőben, most visszakaptad a fiatalságodat. 
Ugye, milyen más lett a világ?

Vissza a jövőbe
Ugyanúgy kell játszani, mint a jövőutazást, azzal a különbséggel, hogy az elején a múltat képzeld magad elé. Ez bármely kor lehet, amelyben szívesen élnél. Gondold végig, milyen a környezeted, hogyan öltöznek az emberek, stb. Ha már eléggé beleélted magad a helyzetbe, nyisd ki a szemed, és csodálkozz rá, mennyit fejlődött a világ! Meglátod, sokkal szebbnek fogod látni a már megunt dolgaidat. Ha egyszerre többen játszotok, filozófiai bölcsességekre is rádöbbenhettek.

Read 6716 times Last modified on July 29 2014

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

1 comment

KÖNYVAJÁNLÓ