Végzetes véletlen

Rate this item
(1 Vote)

mantraMantra

A Védák szerint, ha az ember hangosan recitál egy adott mantrát, annak speciális rezgésmintája megteremti a saját hatását, és képes elõidézni bizonyos eseményeket fizikai világunkban. Eljuttatja az embert a tiszta tudatosság, a szellem mezejére, ahonnan ez a vibráció származik. Azaz a mantrák kiválóak arra, hogy általuk visszatérjünk a gondolkodás forrásához, a tiszta tudatossághoz. Ezért ajánlott bizonyos mantrák használata, - az általuk okozott vibrációk miatt.
A sorsszinkronicitás megvalósítására szolgáló mantra: szo-hám
Ez a lélegzés mantrája. A meditáció egyik formája, amikor csukott szemmel belélegzéskor a szo szóra gondolsz, kilélegzéskor a hám szóra.

A szutra

Jelentéssel bíró mantra. Az a célja, hogy beágyazzunk a tudatunkba egy adott szándékot.
A hatásuk akkor is megvan, ha nem érted a szutraként használt, mondjuk szanszkrit kifejezést.

A sorsszinkronicitás felismeréséhez és megértéséhez a 7 alapelv segít hozzá. Ezek alkalmazása nem a meditáció helyett van!

Hétfõ

 

1. alapelv: Fodrozódás vagy a kozmosz szövedékén

Szutra: aham brahmaszmi (lényem magva a végsõ valóság, az univerzum gyökere és alapja, minden létezõ dolog forrása.)

1. gyak: a csendes megfigyelõ (mivel te a zenehallgatás mikéntjén gondolkozol, ki hallgatja a zenét? Ha tudatában vagy a csendes megfigyelõnek, azzal elkezdesz ráébredni a tudatos intelligenciamezõre, amely az élet minden szinkronicitásának forrása.

2. gyak: mért vagyok itt? 20-szor keress erre különbözõ választ. Látsz-e valamilyen irányt a válaszokban? Ha végig gondolod a sp.kapcsolódásokat, elkezded lehetõségnek látni az életetedet. Ez segíteni fog szándékaid fókuszálásában.

Szutraállítások:

Képzeld el, hogy az univerzum minden történése benned játszódik le. Ha ezt megjelenítetted magadnak, mondd: Aham brahmaszmi)
Képzeld el, hogy minden létezõ dologgal kapcsolatban állsz. (Aham brahmaszmi)
Képzeld el, hogy olyan vagy, mint egy kristály, amely minden létezõ lény és az egész világegyetem fényét visszatükrözi. (Aham Brahmaszmi)
Képzeld el, hogy egy szál vagy abban a kozmikus kötélfonatban, amely minden létezõ dolgot összeköt egymással. (Aham Brahmaszmi)
Képzeld el, hogy örökkévaló vagy (Aham brahszmaszmi)

Kedd

2. alapelv: Kapcsolataid tükre által felfedezed határtalan énedet

Szutra: tat tvam aszi (Látom a többi embert önmagamban, és önmagamat a többi emberben)

 

3. gyak: a dualitás elfogadása

leírni egy általad szeretett ember 10 pozitív tulajdonságát és 3 negatívat, egy utált 10 negatív és 3 jó tulajdonságát. Karikázd be azokat, amivel te is rendelkezel. A be nem karikázottak közül pipáld ki azt, amelyik egyáltalán nem jellemzõ rád. Válaszd ki a bekarikázottak közül azt a 3-at, ami a legjellemzõbb rád. Fordítsd meg a lapot, írd rá azt a 3 tul. Aztán a kipipáltak közül keress 3at, ami a legtávolabb áll tõled, írd a másik 3 alá. Ezek mindegyike megtalálható benned, hiába tagadod. Azért találkozol ilyen emberekkel, hogy erre felfigyelj. Ha képes vagy önmagadat meglátni másokban, könnyebben teremtesz kapcsolatot.

4. gyak: namaszte: a bennem lakozó szellem becsüli a benned lakozó szellemet.
másokkal való találkozásodkor üdvözöld õket ezzel a szóval magadban. Figyeld meg, tapasztalsz-e változást.

 

Szutraállítások:

Képzeld el, hogy a szellemed nemcsak benned van jelen, hanem minden más lényben és minden létezõ dologban is. Tat tvam aszi
Képzeld el, hogy mindenki a te tükörképed. Tat tvam aszi
Képzeld el, hogy amikor az univerzumra tekintesz, tükörbe nézel. Tat tvam aszi
Képzeld el, hogy azt látod, amit a többi ember lát. Tat tvam aszi
Képzeld el, hogy azt érzed, amit a többi ember érez. Tat tvam aszi
Képzeld el, hogy te vagy a másokban leginkább csodált tulajdonságok összessége. Tat tvam aszi
Képzeld el, hogy a többi ember azokat a tulajdonságaidat tükrözi, amiket a leginkább szeretsz magadban. Tat tvam aszi
Képzeld el, hogy tükrökkel teli szobában állsz, ahol kilométereken keresztül csak magadat látod, és minden egyes kép a te tükörképed, mégis mindegyik különbözik egymástól. Tat tvam aszi

Szerda

3. alapelv: Tökéletesítsd belsõ párbeszédedet!

 

Szutra: Szat csit ánanda (Belsõ párbeszédem a lelkemben izzó tüzet tükrözi)

 

Ez az alapelv azt mutatja meg, hogyan teremti meg elméd a valóságodat, és hogyan válsz képessé jólétet teremteni a belsõ párbeszéd tökéletesítésével. A sztutra azt jelenti, hogy lelked a spontán szeretet, tudás és üdvösség helye.

 

5. gyak: a szemedben izzó tûz. Nézz bele a tükörképed szemébe és mondd: Tökéletesen független vagyok mások véleményétõl. Senkinél sem vagyok alacsonyabb rendû. Félelem nélkül nézek szembe minden kihívással.

 

Szutraállítások:

Képzeld el, hogy kiegyensúlyozott és tökéletesen békés vagy. Szat csit ánanda
Képzeld el, hogy tudással és békével eltelve tekintesz a világra. Szat csit ánanda
Képzeld el, hogy nincs rád hatással a rosszindulatú kritika és hízelgés. Szat csit ánanda
Képzeld el, hogy az utazásra, nem pedig a célra koncentrálsz. Szat csit ánanda
Képzeld el, hogy a jelenlétedben minden ellenséget lebír a mélységes béke. Szat csit ánanda.
Képzeld el, hogy független vagy tetteid eredményétõl. Szat csit ánanda
Képzeld el a nyugalom mély, csendes óceánját magadban, amelyre semmiféle emberi zûrzavar nincs hatással. Szat csit ánanda
Képzeld el, hogy örömtûzként árasztod magadból a szeretet fényét. Szat csit ánanda
Képzeld el, hogy mindent és mindenkit szeretsz. Képzeld el, hogy mámoros vagy a szeretettõl Szat csit ánanda
Képzeld el, hogy akármikor szembekerülsz egy kérdéssel, spontán módon mindig megkapod rá a helyes választ. Szat csit ánanda
Képzeld el, hogy minden helyzetben pontosan tudod mit kell tenned. Szat csit ánanda

Csütörtök

 

4 alapelv: A szándék szövi az univerzum szövedékét

 

szutra: Szan kalpa (Szándékom végtelen szervezõ erõvel bír) a harmónia megteremtéséhez hagyj fel minden panasszal, adj hálát mindenért.

 

6. gyak: a szándék fókuszálása. Írd le milyen vágyaid vannak, anyagi, szellemi, stb. Képzeld el, milyen lenne, ha minden vágyad teljesülne. Minden nap olvasd át õket, mielõtt meditálni kezdesz. Amikor elkezded látni, hogyan válnak valóra szándékaid, önös érdekeid eltûnnek, mivel akkor már tudod, hogy minden szándékodat beteljesítheted. Akinek van ennivalója, nem kínozza folyton az evés gondolata. Többet fogsz törõdni mások szükségleteivel.

7. gyak: a szívszutra 5 percig mondd: szo-hám, majd helyezd tudatosságodat a szíved környékére. Tapasztald meg a hála érzetét (gondolj olyan esetekre, amiért hálás lehetsz.) Gondolj azokra az emberekre, akiket szeretsz. Közben végig a szívedre fókuszálj. Mondd: úgy döntök, hogy a csodákat választom és elengedem a neheztelést. Legyen meg a Te akaratod. Ezután lélegezz a szívedbe. Közben mondd: szeretet, megértés, üdvösség. ( A lélegzés 4-ig számolva be, kis szünet, 4-ig számolva ki.) Ez a légzés 3-4 percig tartson. Ezután helyezd tudatosságodat a szívedre, dobbanására, majd a két kezedbe, érezd, hogy a tenyeredben dobog a szíved. Fokozódik a vérkeringés, felmelegedik. Majd az arcod következik, majd vissza szívedbe. Ahogy a szíved ver, kis fénypont pulzál a szeretet, megértés, üdvösség ritmusára. Majd ez a fénypont besugározza az egész testedet.

 

Szutraállítások:

Képzeld el, hogy az egész univerzum a tudat hatalmas óceánja, s szándékaid a szívedbõl törnek elõ, hogy végigfodrozódjanak ezen a végtelen óceánon. Szan kalpa.
Képzeld el, hogy a te szándékod hangolja össze az univerzum végtelen mûködését, egyensúlyban tartva az egész ökoszisztémát. Szan kalpa
Képzeld el, hogy a szándékod meggyógyíthatja a rászorulókat. Szan kalpa
Képzeld el, hogy a szándékod képes örömöt és boldogságot nyújtani a szomorkodóknak. Szan kalpa
Képzeld el, hogy sikereket hoz a gyengék életébe. Szan kalpa
Képzeld el, hogy képes vagy reményt adni a kétségbeesett embereknek. Szan kapla
Képzeld el, hogy a gondolataid befolyásolják az univerzum természeti erõit, hogy képes vagy esõt, napsütést, felhõket és szivárványt teremteni. Szan kalpa
Képzeld el, hogy minden egyes gondolatod, minden kiejtett szavad, minden cselekedeted jótékony hatással van a világra. Szan kalpa

Péntek

 

5. alapelv: nyergeld meg érzelmi viharaidat!

 

Szutra: Moksa (Érzelmileg szabad vagyok)

 

8.gyak: a fájdalom kezelése. Gondolj egy kellemetlen esetre. Milyen szó jellemzi pontosan az érzelmeidet vele kapcsolatban? Most figyeld meg a tested, mit okoz ez az érzés és hol? Tedd oda a kezed és mondd ki hangosan, mit érzel ott. Most pár percig, kilégzéskor engedd el az érzést. Most beszélgess azzal, aki ezt okozta neked, miközben tudd, hogy nem õ, hanem te okoztad magadnak a fájdalmat.

 

9.gyak: erõszakmentes kommunikáció (hogyan reagáljunk támadásra)

 

1.lépés: különítsd el az eseményt az ítéletedtõl. Mit is láttam valójában, mit mondott, stb

2.l: határozd meg, mit éreztél, de ne áldozatnak tüntesd fel magad, hanem amiért te vagy a felelelõs. Ha áldozatként érzel, túl nagy hatalmat adsz az embereknek, és az ilyeneket vonzod.

3.l: jelentsd ki, mire vágysz ebben a helyzetben

4.l: kérj, ne követelj

 

10.gyak: a gyerekkori harag kezelése. Gondolj egy gyerekkori traumára, majd töltsd meg boldogságérzettel. Egyenként töröld ki a gy. kellemetlenségeket a boldogságérzet felidézésével. Esetleg elalvás elõtt.

 

Szutraállítások:

Képzeld el, hogy nincs fizikai formád - egy mindig, mindenütt jelenlévõ tudatosságmezõ vagy. Moksa
Képzeld el, hogy örökre magad mögött hagytál minden haragot és neheztelést. Moksa
Képzeld el, hogy soha nem hibáztatsz senkit, és téged sem hibáztat senki, hogy bûn nélkül való vagy. Moksa
Képzeld el, hogy soha nem keveredsz negatív helyzetekbe. Moksa
Képzeld el, hogy tetszés szerint megtapasztalhatsz bármilyen érzelmet. Moksa
Képzeld el, hogy bármilyen célt állítasz magad elé, mindig eléred. Moksa
Képzeld el, hogy mentes vagy a megszokások kényszerétõl és a berögzült viselkedési mintáktól. Moksa
Képzeld el, hogy semmitõl sem függsz. Moksa
Képzeld el, hogy sohasem veszel részt semmilyen pletykálkodásban. Moksa
Képzeld el, hogy mindig szabadságodban áll úgy reagálni, ahogyan csak akarsz, függetlenül az adott szituációtól, és hogyan viselkednek mások. Moksa
Képzeld el, hogy azzá válsz, amivé akarsz, hogy nincsenek korlátok. Moksa
Képzeld el, hogy mindig végtelen lehetõségek állnak elõtted. moksa

Szombat

6.alapelv: ünnepeld a kozmosz táncát

 

szutra: siva-sakti ( életet adok a bennem rejlõ isteneknek és istennõknek, hogy általam nyilvánítsák ki minden tulajdonságukat és erejüket.) elfogadod férfias és nõies aspektusodat. Mondd reggelenként: kérlek benneteket, váljatok részeimmé, és munkálkodjatok általam. Vezessetek engem életem során.

 

11.gyak: leld fel magadban az univerzumot

meditáció: Képzelj a szívedbe egy fénygömböt, ebbe pedig angyalokat. Majd képzeld el, hogy ez a fénygömb kiterjed az egész testedre, a szobára, a városra, az országra, a bolygóra, a galaxisra, stb. mondd: Nem én vagyok a világban, a világ van bennem. Kérdd meg az angyalokat, állítsák helyre az egyensúlyodat. Majd kezd el csökkenteni a gömb méretét, míg szívedbe megint belefér. Emlékeztesd magad, hogy az isteni energia minden sejtedet eléri. Fejezd ki háládat ezért.

 

szutraállítások:

képzeld el, hogy képes vagy alakot váltani. Siva-sakti
képzeld el, hogy tetszés szerint lehetsz egyaránt férfias és nõies. Siva-sakti
képzeld el, hogy erõs vagy, határozott, bátor és hatalmas és mindig teljesen világosan fejezed ki magad. Siva-sakti
képzeld el, hogy gyönyörû vagy, intuitív, tápláló, gondoskodó, gyengéd, és telve vagy szexualitással. Siva-sakti
képzeld el, hogy olyan szilárd vagy, mint egy szikla. Siva-sakti
képzeld el, hogy olyan hajlékony vagy, mint egy nádszál. Siva-sakti
képzeld el, hogy szárnyas angyal vagy. Siva-sakti
képzeld el, hogy végtelenül együtt érzõ, megvilágosodott lény vagy. Siva-sakti
képzeld el, hogy Istennek az égi birodalmakban játszadozó, mennyei lénye vagy. Siva-sakti
képzeld el újra, hogy bármivé képes vagy átalakulni, álattá, növénnyé, vagy sziklává. Siva-sakti
képzeld el, hogy képes vagy az általad leginkább csodált hõsökké és hõsnõkké válni. Siva-sakti

Vasárnap

 

7.alapelv: aknázd ki a valószínûtlenségek összeesküvését

 

szutra: ritam ( Éber vagyok, tudatos az egybeesésekre, és tudom, hogy azok Isten üzenetei számomra. Együtt áradok a kozmikus tánccal.)

 

12.gyak: állítsd össze a részleteket. Egy forgalmas helyen mondjuk bevásárló centrumban, érzékeld a hangokat, szagokat, színeket, embereket, dekorációt, stb. majd válassz ki minden fajtából egyet és kérdezd meg énedet, vajon mirõl szólhat ez a történet. A szinkronicitás választ ad rá.

 

Szutraállítások:

Képzeld el, hogy együtt mozogsz a tudatos univerzum impulzusainak ritmusával. Ritam
Képzeld el, hogy tested minden ritmusa tökéletesen harmonikus. Ritam
Képzeld el, hogy tested egy szinfónia. Ritam
Képzeld el, hogy összhangban vagy az univerzummal. Ritam
Képzeld el, hogy ha keresel valamit, az univerzum véletlen egybeesések formájában mindig megadja számodra a nyomravezetõ jeleket. Ritam
Képzeld el, hogy az álmodban bekövetkezõ dolgok és ébrenléti életed eseményei kapcsolatban állnak egymással. Ritam
Képzeld el, hogy átalakulsz és magasabb rendû lénnyé változol. Ritam
Képzeld el, hogy minden veled megtörténõ dolognak, és mindennek, amit teszel, jelentése és célja van. Ritam
Képzeld el, hogy van mivel hozzájárulni a világ fejlõdéséhez. Ritam
Képzeld el, hogy az élet telve van egybeesésekkel. Ritam
Képzeld el, hogy látod az események rejtett értelmét. Ritam
Képzeld el, hogy az élet tele van csúcsélményekkel. Ritam
Képzeld el, hogy egyedi tulajdonságaid vannak, amivel segíthetsz a többi embernek. Ritam
Képzeld el, hogy minden kapcsolatod tápláló és játékos. Ritam
Képzeld el, hogy örömödet leled a játékban és humorban. Ritam

 

 Forrás: Deepak Chopra: Végzetes véletlen

 

{mos_fb_discuss:10}

Read 7068 times Last modified on July 29 2014

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

KÖNYVAJÁNLÓ