Távollátás a mágikus tükörben.

Rate this item
(0 votes)

{mosimages}Szerezzünk be egy hibátlan krómképüveget, ez egy homorúra csiszolt üveglap, mely körül­belül 13-18 cm nagyságú. A konvex felületét fekete spiritusz-lakkal kell bekenni, de úgy, hogy a mázolás egészen egyenletes legyen. A konkáv oldalon a tükröt kifényesítjük és vattával kibélelt dobozba helyezzük, a bekent oldalával lefelé. Azután elsötétítjük a szobát éskezünkbe vesszük a tükröt, úgy, hogy hüvelykeink a tükör felületét érintik. Kísérletet tehetünk úgy is, hogy tekintetünket egy pohár vízbe szegezzük, úgy, hogy a poharat valami piros anyag­gal vesszük körül. Vagy pedig vízzel telt üvegbe tekintünk, melyet égõ gyertyákkal állítunk körül. De szegezhetjük tekintetünket egy fehér papírlapra is, vagy pedig valamely szekrénynek a politúrozott ajtajára, úgy, hogy három méter távolságra ülünk tõle és a levegõbe tekintünk.

Minden koncentrációra használt tárgyra két-háromszor elõzõleg rálehelünk, s ekként óddal telítjük. A rálehelésnél koncentrációval összekötött lélegzési gimnasztikát folytatunk. A kezünk ódjával mintegy befonjuk azt a bizonyos tárgyat, amit úgy csinálunk, hogy kezünket mintegy két-három centiméter távolságba tartjuk a tárgytól és legalább is hétszer magnetikus sugarakkal befonjuk. A besugárzást minden tizenkét ülés után meg kell ismételni.

Ha módunkban van violaszín villanykörtét szerezni, ezzel elõmozdíthatjuk a kísérletek sike­rét, mert a violaszínû fény elõsegíti a másodlátást. De azt is megtehetjük, hogy a lámpafényt ibolyaszínû selyemernyõvel tompítjuk. Eleinte a tükörben csak a saját képmásunkat látjuk meg, késõbb egy fehér felület jelenik meg, majd egész homályosan alakok bontakoznak ki, amelyek idõvel egyre erõsebben körülvonalazott formában jelentkeznek, utóbb pedig színt és életet nyernek.

 

Forrás:
ALEXY E.: PRÁNÁJÁMA - CSODÁK ÉS MISZTIKUMOK.

Read 5713 times Last modified on July 29 2014

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

1 comment

KÖNYVAJÁNLÓ