Chi labda készítése

Rate this item
(3 votes)

chiballÁllj körülbelül csípõszélességben. Egyenesítsd ki a gerinced, úgy hogy gyengéden megemeled a fejkoronán keresztül és kissé lefelé nyomod a farokcsontnál. Vedd észre, hogy mikor kiegyenesíted a gerincedet, automatikusan mély levegõt fogsz venni. mert több helyet csinálsz a testedben. Minden izületnek lágynak kell lennie és relaxáltnak: térd, csípõ, könyök, boka is. Kissé hajlítsd be a térdeidet a lábfejed felé (lóállás). A kezeidet emeld derékmagasságba, a tenyereid egymás felé nézzenek. Lazítsd el az ujjaidat, és összpontosíts a tenyereidre, vidd oda a tudatodat. Képzeld azt, hogy egy energialabdát tartasz a kezedben. Vizualizáld, hogy egyre több és több energia áramlik a tenyereid közé, ebbe az energialabdába.

 

Tartsd észben, hogy nagyon fontos a kellõ mértékû relaxáltság biztosítása. Ez nem egy teszt vagy verseny. Ez egy felfedezés. Szórakoztatónak kell lennie. Néhány pillanat múlva bizsergõ, melegséget vagy vibrációt fogsz érezni a tenyereid között. Ha mégsem tapasztalsz semmi ilyet, akkor próbáld meg távolítani és közelíteni a tenyereidet egymástól, gyengéd ritmusos mozgással. Nemsokára elkezded majd érezni a chit a tenyereid között. Vizualizáld energialabdaként. Ha már érzed és tudatában vagy a chi labdának, akkor figyeld meg a kezeid körüli területet. Ha a kezeidet egy sötétebb felület fölé helyezed, akkor megpillanthatod az energia körvonalait. Lazítsd el a tekintetedet, ne erõltesd a szemed. Néha valami olyat láthatsz, ami olyan, mint egy fehér füst az ujjaid között. Néhány ember színeket is lát. Ezek a színek az aura kivetülései, formái, képei. Az aura egy energiamezõ, ami körülvesz minden anyagot. Ha valami atomszerkezetekbõl áll, akkor annak aurája is van. Ha élõ dolog, akkor az energiamezõ sokkal erõsebb. 

 

Még néhány ötlet:

Csináld a chi labda gyakorlatot egy hatalmas tükör elõtt. Ha sötét ruhát hordasz, könnyebben észleled majd a chit. Amikor már érzed a kezeid között az energiát, nézz a tükörbe. Láthatod majd az energialabdát a kezeid közt, és a kezeid körül is a chit.

Kérj meg egy barátot, hogy álljon egy üres fal elé. Lágyan fókuszáld a szemeidet és próbáld meg látni a körülötte lévõ energiamezõt. Ne hagyd figyelmen kívül amit látsz. Az energia egy érzékelhetõ dolog, s benned is megvan a képesség az érzékelésére. Amikor a barátodra nézel, egy vékony körvonalat láthatsz majd körülötte, fehér fényt, esetleg színeket. Tartsd észben, hogy te talán az a típus vagy, aki könnyebben érzi az energiát, mintsem hogy látja. Talán láthatod, de nem látsz majd színeket. Egyes emberek soha nem látnak színeket. Néhányan látnak színeket néha. Ez attól függ mire vagy érzékeny, fogékony. A gyakorlás kiélesíti a képességeidet, úgyhogy csak gyakorolj türelmesen. Ne feledd, hogy a szemeid relaxáltak legyenek, soha ne erõlködj. Néhány ember gyorsabban tanul vizuálisan, mások szomatikusan, megint mások pedig aurikusan. Egyik út sem jobb, mint a másik. Mindegy hogyan érzékeled az energiát, az a számodra legmegfelelõbb út.

 

/*Oláf */

 

Read 12695 times Last modified on July 29 2014

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

7 comments

 • Comment Link Sikerült! am Roli vok: May 24 2009 posted by Sikerült! am Roli vok:

  azthittem h ez hülyeség, de télleg sikerült:S és ezt a "gömböt" vagy miez nagyobbítani lehet, vag sűríteni...és ennek miért van füstszaga? és nem színes csak halvány füst színű...ésha elérem ezt, ez kb 2 perc volt...ha több ideig koncentrálok, vagy erősebben, akkor ez jobban látszik? valaki ha tud egy kis infót írjon már nekem! tckroland666@indamail.hu-ra..köszi szépen...most nagyon érdekel ez a téma, amiről 2 napja azt hittem h baromság!!!

 • Comment Link Csonti November 25 2008 posted by Csonti

  Ezt olvastam valahol és azóta is gyakorlom folyamatosan, de egy idő után észreveszed hogy ha elég jól bánsz a Chi vel, akkor tudsz olyat hogy a kezedet az ujjaidhoz rakod(ne érjen hozzá!),és taszít.
  Ha gyakoroltok ti is jól tudjátok már irányítani a testedben mindenfele stb.......
  és ha.....
  najó nemkezdek párldalas dolgokat írni de ha érdekel leírom.

 • Comment Link Kri$z November 21 2008 posted by Kri$z

  kösz majd megprobálom! :-)

 • Comment Link auranka November 21 2008 posted by auranka

  Teljes sötétségben nem és vakító világosságban sem! Nem kell csend hozzá. Bizonyára szoktál bambulni, merengeni csak úgy magad elé. Ez a legjobb módja, hogy láss.

 • Comment Link Kri$z November 20 2008 posted by Kri$z

  Nekem nem akar sikerülni :sigh:: hány percig kell csinálni? :-? mit kéne látnom? nagy csend szügségeltetik? ha teljesen sötét van akkor is látszik? :-? PLS SEGÍTS!

KÖNYVAJÁNLÓ