Harmadik szem nyitás

Rate this item
(27 votes)

Érzékelni különböző képpen lehet. Lehet látni szemmel is és harmadik szemmel is. Az egészséges az, ha a kettő szimbiózisban, egyetértésben van egymással, tehát a szemeddel is látsz viszont közben a harmadik szemedet is használod.

Ha harmadik szem megnyitásával fokozatosan felélednek azok a képességek, mint például a telepátia vagy a megérzések. Felébredsz.

A harmadik szem a testben a tobozmirígyhez tartozik. A tobozmirígy feladata egyelőre még vitatott. Az biztos, hogy melanint és melatonint választ ki, ami az alvás/ébrenlét váltakozást befolyásolja.

A harmadik szem nyitása a tobozmirígy segítségével történik. Magasabb rezgésre hozzuk a tobozmirígyet. Ami a leg kézenfekvőbb rezgés, az a hang. Tehát a saját hangoddal fogod csinálni.

Javaslom, hogy ehhez a gyakorlathoz keress egy nyugodt helyet és egy olyan időpontot, amelyben a következő két napon is szabad vagy, ugyanis három egymást követő nap kell ugyanabban az időben megcsinálni.

A gyakorlat maga nagyon egyszerű. Hunyd be a szemed és végy egy mély, nagyon mély levegőt és hagyd, hogy ellazulj. Majd szép lassan engedd ki. Ezt ismételd meg még kétszer.

Ezután a saját hangodon énekeld ki azt, hogy THOH (angol kiejtés). Azoknak, akik nem tudnak angolul, a legjobb közelítés a ZÓÓÓ hangsor. Énekeld ezt egészen addíg, amíg ki nem fogy a levegőd.

Ismételd meg még kétszer. Nyisd ki a szemed és folytasd a napi teendőidet. A következő és a következő utáni napon ismételd meg ezeket.

A harmadik alkalom után egy kis idővel lehet (de nem feltétlenül szükséges) hogy a homlokod bizseregni kezd. Ha gondolod, írd le, milyen volt.

Ezt a gyakorlatot ezek után nem kell megismételni nagyon, nagyon sokáig. Lesz majd egy másik gyakorlat, a korona csakra nyitása, ami 7-10 nappal ezután hajtandó végre, az rendszeres gyakorlat.  /Douglas De Long könyvéből vett gyakorlatot leírta Charles/


Általános elemzés:

Elnevezése: a harmadik szem, egy szem, ajnacsakra
Elhelyezkedése: a szemöldökök között
Eleme: nem tartozik hozzá elem, mivel túl van az anyagi síkom
Endokrin mirigye: agyalapi mirigy
Hormonjai: az agyalapi mirigy serkentő és kormányzó hormonjai
Érzékelése: a hatodik érzék
Hozzátartozó testrészek: agy, arc, orr
Színe: ibolya, bíbor
Polaritása: női
Temperamentuma: felszabadult
Mantrája: ohm vagy ksam
Megerősítései: én vagyok, felelős vagyok az életemért
Tanulási feladata: vállalni a felelősséget saját magunkért
Szimbolikája: ibolyakék piramis
Archetipikus képe: a bölcs öreg (Merlin)
Tarot megfelelői: a Torony, a Hold, a Csillag
Kövei: ametiszt, lapislazuli, zafír, szodalit
Illóolajai: jázmin, muskotályzsálya, pacsuli
Asztrológiai megfelelője: Szűz-Halak tengely

Jellemzők
A homlokcsakra a lélek színhelye. Ez vezérli a meditációt, az elmélkedés irányát, az intuíciót. A harmadik szem magában hordja a hatodik érzék képességét, ezzel olyan dolgokra érzünk rá, amire általában nem szoktunk. A harmadik szem a - hinduizmusra támaszkodva - a fénnyel kapcsolatos. A fényhez való kötődés az emelkedett világokkal való kommunikációt és ennek tudati aspektusát hangsúlyozza ki. Ha nyitva van a harmadik szemed, akkor tovább látsz önmagadnál.

A harmadik szem alapvető kérdése: Mi az életfeladatom?
A homlokcsakra erősödését akkor érezzük, amikor intuícióinkra, hatodik érzékünkre támaszkodunk. Ilyenkor a belső látásunk és érzékelésünk működik.
A homlokcsakránál a felsőbb énünk jelentkezik, ki az önmagunkért való felelősségre emlékeztet. ”Kövesd az intuíciókat” De általában túl gyors életet élünk ahhoz, hogy érzékeljük intuícióink üzeneteit. Ahhoz, hogy érzékelni tudjunk, le kell lassulni, kicsit meg kell állni.
A harmadik szem a nevetést is irányítja. Ezen belül az egyik legnagyobb feladatának tekinti azt, hogy tudjunk nevetni önmagunkon. A harmadik szem tökéletes képviselői azok a bolondok, kik saját útjukon járnak, követik intuícióikat, képesek magukon és a világon is jót nevetni.
Read 22014 times Last modified on July 29 2014

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

20 comments

 • Comment Link hedvicius May 01 2011 posted by hedvicius

  Kedves Blanka!

  Én olvastam a könyvet és az elsö gyakorlat lényege csak annyi, amit leir.
  Az ember elméje folyamatosan zakatol, egyik gondolat jön, a másik megy, kész örültek háza van odabent. A gyakorlat lényege hogy 10 percen át képes legyél gondolatcsendet tartani a fejedben. Akkor végeztél a feladattal, ha bármikor, amikor ugy döntesz és leülsz egy székre, akkor képes vagy ezt a gondolatcsendet fenntartani. pl buszmegállóban, orvosi rendelöben, iskolában..stb
  10 perc gondolatcsend közben semmit nem fogsz érezni vagy tapasztalni, ahhoz, hogy rá tudj ebben az állapotban csatlakozni a kollektiv tudattalanra vagy univerzumra, ahhoz több hónapon át tartó napi több órás meditációra van szükség. De ez nem része az elsö feladatnak. Sok sikert kivánok a gyakorlatok végrehajtásához!

 • Comment Link Balázs April 03 2011 posted by Balázs

  Kedves blanka!

  Sajnálom de nem olvastam ezt a könyvet, ebben nem tudok neked segíteni.

 • Comment Link blanka April 01 2011 posted by blanka

  Kedves Balázs (és mindenki aki olvassa)

  Ezért imádom az internetet, mert lehet ilyen fórumokat találni , ahol az ember megbeszélhet ilyesmit bárkivel!Kicsit tartottam attól , hogy ez egy halott fórum, de nem és amikor megláttam , hogy válaszoltál nagyon megörültem.Köszönöm szépen , hogy enegriát szánsz rám.
  Édesanyámmal való kapcsololódást egyelőre fére rakom , addig amíg meg nem erősödöm.Van egy dolog amit mindenképpen szeretnék megbeszélni veled.Kb 6-7 évvel ezelött megvettem Franz Bardon könyveit.Az Igazi Beavatás Útja című köteteben leírtakról kérdeznélek.Nem tudom hogy ismered e, remélem. Az elemek megismerésére és uralására tanít(sok minden más mellett), lépésről lépésre, apránként tanít meg arra hogyan indulhatsz el a mágikus úton.Én kb 3 héttel ezelött kezdtem el , és úgy vagyok vele(mint ahogy a könyv is irta) hogy addig nem lépek tovább amíg az első gyakorlatot nem uralom teljesen. A Gyakorlat a következő: Ülj egy kényelmes székbe vagy feküdj egy heverőre, csukd be a szemed és probáld meg gondolataid menetét követni, figyeld meg saját gondolataidat passzív megfigyelőként, probáld megtartani azokat. kezdetben 5 percig majd szép lassan addig amíg 10 percen keresztül tudod figyelni saját gondolataidat a legkisebb elkalandozás vagy elalvás nélkül. Ennyi. Én amikor ágyban feküdve csináltam ,kb 1 percn belül elaludtam, ugyhogy áttértem a székre és így jól is megy.De igazából semmi extra. Néha az az érzésem hülye ez a gyakorlat mert az ember nem tud egyszerre szabadon gondolkodni és közben megfigyelni is azokat, mert amint megfigyeled a gondolatot az abba marad.Maximum vissza tudsz emlékezni arra , hogy az imént mit gondoltál és akkor igy szakaszosan végignyomod a tíz percet.Ez megy, tíz percig , no problémo, nem alszom el.Akkor vajon teljesítettem a gyakorlatot??, Na ez kimondja meg nekem, mikor vagyok már jó benne , mikor léphetek tovább.
  Az igazat megvalva néha kicsit előre ugrom a gyakorlatokkal és például észrevettem hogy a tűdő és pólus légzés (mikor az egész testeddel lélegzel) nagyon könnyen megy!és jó érzés! De az étel feltöltése kívánsággal is kezd gyakorlattá válni, illetve az imagináció csukott szemmel é is egyre jobban megy!
  Remélem olvastad a könyvet és tudsz nekem válaszolni, mikor vagyok kész hogy tovább léphessek egy egy gyakorlatban.köszike a válaszod

 • Comment Link Balázs March 25 2011 posted by Balázs

  Kedves blanka!
  Az első dolog hogy nem szabad félni. Ha félsz gyenge leszel. Vannak rá módok hogy hogy lehet megvédeni magad kisebb dolgoktól. Elmondok párat, de leszögezném hogy ezek vajmi kevesek pl. egy démon ellen. Nos az első megoldás ha magadra képzelsz egy olyan ruhát ami teljesen lefedi a tested. Elképzeled hogy a cipzár teljesen behúzódik mindenhol. Ez már egy védelem. Lehet olyat hogy magad fölé képzelsz egy világoskék színű felhőt amiből a víz köréd esik ez is jó. Vagy magadban elmondod hogy "ISTEN velem ki ellenem". De mint említettem ezek nem mindentől védenek meg azért. Meditációk útján megkereshetnéd a te segítőidet. Mindenkinek vannak. ( ezek nem az őrangyalok ) Csak koncentrálj rájuk és ha a rezgés szinted elérte hogy meg is halld őket jelentkezni fognak. Egyet ne felejts ha fel veszi veled a kapcsolatot első dolgod legyen a nevét megkérdezni.A jók mindig megmondják egyből. Ha valami rossz akar megközelíteni nem fogja megmondani. Megpróbál kitérni előle. Az ilyeneknél azonnal zárd el a csatornát és gyere ki a meditációból. Azonban ha megtaláltad a segítőidet, vagy legalább egyet már őtőle is kérhetsz akármikor tanácsokat. Röviden ennyi lenne. A legfontosabb dolog viszont soha de soha ne csinálj ilyeneket mint pl a quijja tábla, az asztal táncoltatás, a szellem idézés! Nem tudhatod mi jön be. gyakorlatilag megnyitsz egy kaput amin átjöhet akárki. Magyarán te invitálod be az otthonodba, és ha rossz tuti hogy nem fog elmenni. Nagyon veszélyes. Budapesten 2 emberről hallottam akinek az ilyenekre jogosítványa van. Szóval elhunyt anyukáddal ( részvétem ) így ne próbáld meg felvenni a kapcsolatot. Fel lehet, de ne tedd a saját érdekedben. 3 dolog szükséges ahhoz hogy bekövetkezzen a kapcsolat. 1:akarat 2:cél 3:eszköz. Ha megpróbálnál quijja táblázni meg is van mind a 3. Akarat mert akarsz beszélni anyuddal. Cél az hogy anyuddal akarsz beszélni Eszköz pedig a quijja tábla. Eredmény garantált de egyáltalán nem biztos hogy csak anyud jön be azon a kapun. Szóval ilyet megbízható és nagy tudású ember mellett TILOS csinálni. ( valaki itt nyilván megkérdőjelezheti ezt mert pl akkor a házibulikon elkövetett szellemidézések miért nem következtek be. Nos a válasz egyszerű nem volt meg a 3 szükséges dolog. Sokan csak heccből csinálják. Remélem tudtam segíteni.

 • Comment Link blanka March 22 2011 posted by blanka

  kedves Balázs

  Én pont az az ember vagyok aki parázik az ilyesztő szellemektől ,démonoktól stb.De ugyanakkor nagyon is vonzanak ezek a dolgok, és általában látok is ilyeneket a csukot szemem mögött.Sokszor le tudom győzni a félelmemet, és azt is tudom hogy jó energiáim vannak.De ott vannak azok a dolgok amik mellett nem tudok elmenni mert rettenetes hiányérzet van bennem irántuk: pl szeretnék angyalokat látni , illetve halott édesanyámal újra beszélni...Krisztusi energiáka érzékelni.Tehát ha azt mondod hogy veszélyes akkor mond el mivel védhetném meg magam.Köszi

KÖNYVAJÁNLÓ