Print this page

Üldözés

Rate this item
(1 Vote)
Rettenetes álmom volt az elõbb, most keltem nemrég. Nem nagyon tudom leírni. Emlékszem mi történt, de nem tudom leírni. Próbálkozom. Az volt az elsõ gondolatom, hogy én már nem elõször álmodom ugyanezt, már álmodtam egyszer. A szülõfalumban és a szülõi házban játszódik.Minden helyiségben. Rengeteget mászkálok álmomban, minden helyiségben járok. Van egy férfi, akinek az a célja, hogy elkapjon és megöljön. Ebben az álmomban (tehát nem a valamikor álmodott ugyanilyenben) egy mostani kolléganõm és két keresztgyermeke is szerepel, el akarja vinni a kolléganõm õket autóval, mi meg rohanunk utána vkivel, hogy ne vidd el sehová õket, mert Õ meg akarja ölni õket is! Futunk a kocsi után, a gyermekek bent sírnak, majdnem eléfekszek a kocsi elé, míg végül megáll és ideadja a két gyermeket bosszúsan.A gyermekek befutnak a mi házunkba, s ahogy az utcán megyek visszafelé a kapunkhoz, látom, hogy egy fekete taxiból kiszáll õ. Ebben az álmomban - ne nevessetek ki,nem tudom miért - Õ Wussow-ra hasonlít, tudjátok, a Fekete erdõ klinika c. sorozat fõszereplõ dokijára.Rohanok be a házba, közben hallom, hogy az udvaron édesapám énekel a sok kicsi gyermeknek, kacagnak,játszanak, gitár szól(apám nem tudott gitározni), szóval nagy a hangzavar.Én meg mikor beérek a házba arra gondolok, hogy "Te jó isten, én már ezt nem elõször álmodom!Úristen, én ugyanazt a hibát követem el!"De csak szaladok át a házon (hosszú), s a hátsó kijárat(kamraajtó) elõtt megtorpanok.Meglátom a kulcsot a zárban, amirõl tudom, hogy kinyíljon, s kiléphetek édesapámhoz, aki megvéd, mert onnan már a hátsó udvar nyílik, ahol játszanak a gyermekek, meg édesapám.De mikor meglátom a kulcsot, ez jut eszembe: Jaj ne, a kulcs! Nem fog sikerülni, a múltkor se sikerült! Azért reszketõ kézzel próbálkozok, de árnyék vetül az ajtóra mögöttem, itt van...Megfordulok, s az öcsém áll velem szemben.Csak az a gyanús, hogy nagyon hideg kék a szeme (az öcsémé zöldes barna), s jön felém, közben az öcsém hangján szólongat.Mikor odaér, megszorítja a nyakam és átváltozik a feje, Õ lesz az.
Arra ébredtem, hogy igen csúnyán, szûkölve szitkozódom. Szidom õt. Nem írnám le, nem szalonképesek, vetekednek egy repedtsarkúéval. A férjem is felkelt rá. Feküdtem 2 percet, majd akkor kezdtem el sírni az idegességtõl, meg a félelemtõl. Nem tudom ma milyen Holdnap van, meg hogy számítanak-e az álmok. Azt tudom, hogy amikor legutóbb - jó néhány éve - álmodtam, uez a szitu volt, csak akkor még élt az édesapám, s a kolléganõm nem szerepelt benne, mert ezen a munkahelyen 3 éve dolgozom. Iszonyú volt.
Az álmaidban üldözõ férfi, A FÉRFI maga, aki a valamikori gyermeklány számára mint egy ismeretlen valaki és valami rendkívül nagy bizonytalanságot jelentett és egyben félelemet. Fel nem dolgozott gyermekkori félelmet a párkapcsolattól és a szexuális együttléttõl (kulcs a zárban), és aggodalmat a sikertelen szerelemtõl (gitározó édesapád). Az, hogy mindez a szülõfaludban játszódott, éppen arról beszél, hogy ezek a félelmek onnan, abból az idõbõl eredeznek. A lányok életében az elsõ férfiideál általában az apa. Amikor édesapádat láttad gitározni, az a beteljesületlen/sikertelen szerelemtõl való félelmet szimbolizálta, ellentétben azzal, hogyha Te magad gitároztál volna. Ez utóbbi ugyanis a sikeres szerelemet, illetve az abban való bizodalmat jelentette volna.Wussow Az ismert filmsorozat népszerû és markáns férfi fõszereplõje, Wussow, a serdülõ lányoknál egyébként jellemzõ módon az apát felváltó újabb férfiideál megszemélyesítõje, tehát szintén a FÉRFI-t szimbolizálja. Ugyanezt a jelentést lehet tulajdonítani az öcsédnek is, akinek álarcát szintén magára öltötte az ismeretlen. Ebbõl az álomból sem maradt ki a gyermekek féltése, ami a gyermekekhez való erõs ragaszkodást, a gyermek utáni vágyat szimbolizálja. Barátod vérében fürödni pedig annak vélelmét jeleníti meg, hogy a barátra mindig számíthatsz, míg az ismeretlen férfi veszélyt jelent. Összegzésképpen tehát - meglátásom szerint - ez az álom (mint ahogyan az a másik, többször ismétlõdõ álmod) gyermekkorban rögzült és fel nem dolgozott félelmekrõl szólnak. Ha egy következõ álmodban bátran szembesülnél az üldözõ ismeretlennel, valószínûleg érdekes fordulatot hozna.
Read 2676 times Last modified on July 29 2014

2 comments

 • Comment Link auranka May 20 2008 posted by auranka

  A ház az álomban te magad vagy. A tetQre lépés jelentheti a kilépést a testedbQl, illetve az asztrálsíkot. Vagy Te teremtetted az a gondolat által teremtett lényt akivel szembetalálkoztál, vagy másé volt. A zuhanás jelenti a visszatérést a testedbe. Nem lehetett kellemes.
  Velem is elQ szokott fordulni, hogy zuhanással térek vissza, és hevesen ver a szívem.

 • Comment Link Kun Gazda SÁndor May 14 2008 posted by Kun Gazda SÁndor

  Szia!
  Nekem is hasonlo álmom volt,csak ott egy épületben üldözött valaki,és több emeletet megmásztam mire kijutottunk a tetõre,és ott állt vlem szemben egy alak.Nem volt se arca,se se szeme,csak a sötét kisugárzást éreztem belõle,és hogy rosszat akar nekem.Közeledtem a tetõ pereméhez,és mikor elkezdett közelíteni felém,akkor leugrottam a tetõrõl.Orditottam közben,majd a föld felett pár méterel felébredtem,ráestem az ágyra és úgy vettem a levegõt,mintha tényleg zuhantam volna.
  Kérlek irjatok választ,hogy miért álmodhattam ezt!
  Köszönettel:K.G.Sándor