Átalakulás 2

Rate this item
(1 Vote)

Ezen az előadáson az egyetlen misztikus gyakorlat apróbb részleteit beszéljük meg. Teljesen felesleges másról beszélnünk, mikor van egy, aminél nem kell több.

Ma a lehető legegyszerűbben fogalmazom, meg, hogy mi az ember baja, és hogyan lehet ebből kilépni. Mindezt rövid úton és kevés erőfeszítéssel. De a nagy dolgoknál ez már csak így van.
Néhány olyan modern tanítónál jártam az elmúlt húsz évben, és nagyon sok pénzért és nagyon sok időt rászánva olyan bonyolult magyarázatot kaptam, hogy gyakorlatilag nem volt velük érdemes foglalkozni. Én ma nektek elmondom a lehető legegyszerűbben, a legnagyszerűbbet. Aztán kezdtek vele amit akartok.

Első megállapítás: A megvilágosodás technológiája és az ahhoz vezető út:

 • nagyon egyszerű
 • nagyon gyors
 • bárki számára elérhető

Megvilágosodás definíciója: 
Az az állapot, amikor az ember végérvényesen rádöbben isteni mivoltára, rádöbben arra, hogy minden képessége meg van arra, hogy a testével azt csináljon amit akar, továbbá az érzelmek feletti teljes uralom.

Tehát, mi az a világban, amelyben te élsz, ami téged bánt, öl, butít, nyomorba dönt? Tegnap is és holnap is ezt fogja tenni. Ne bonyolítsuk. Egyszerű a kérdésfeltevés, egyszerű a válasz: Ami neked, neki rossz! Az, ami. Mindenkinek más és más.
Abba mész tönkre az életedben, ami neked rossz. Amitől boldog vagy, az pedig az, ami neked jó! Azt boncolgatni, hogy mi is neked a rossz, értelmetlen, mert mindenkinek más és más lehet az. Te éled meg rossznak, és jónak. Te! Nem jutsz el sehova sem, ha keresed a baj okát! Gondoljunk bele, mennyire elvisz bennünket, az okok keresése. Példa.: helyes táplálkozás, nagyon oda kell figyelni, aztán a mozgásra, aztán a helyes beszédre, aztán az illemre, aztán legyél jó hazafi is, aztán legyél singli, aztán férjes assszony, aztán a fittnes, wellnes és ennek soha nincs vége. Csak meg tudsz hülyülni, ha abba mész bele, hogy mi is a rossz, és az abból kivezető utakat kezded járni. Nevetséges. Sehova nem vezethet ez az út!
Tehát mit kell meghatároznunk, ami jó lesz mindannyiunk saját problémájára. A közös faktort kell megtalálni. Tudjuk, hogy ez az emberi test ebben a világegyetemben, ez a fizikai törvényszerűségek alapján működik. Tehát mit kell megnézni,azt hogy az egyes jelenségeket milyen alapvető dolgok hozzák létre!

Van öt dolog a világban, amiből az egész univerzum áll.

 • gondolat
 • szándék
 • érzelem
 • erőfeszítés, küszködés
 • erőszak

Gondolat fölött a teremtés van, erőszak alatt pedig az anyag. Ezek mind az energia mozgás megjelenési formái. Ebből az öt jelenségből áll a világmindenség. Bármi ami neked jó vagy rossz, azok is ezek. Tehát ezeket kell megismerni. Gondolattal nem kell foglalkoznunk, mert nagyon keveset gondolkodunk. Csak sémákban, jó ha 2-3 naponként van egy-egy eredeti gondolatunk. 

Aztán van a szándék, jó-rossz szándék, meghatározhatatlan, hogy ki a jó és rossz. Kinek a pap, kinek a papné. Aztán itt az érzelem, nagyon komoly dolog. Az érzelemnél felrajzolhatunk egy skálát, az legelszálltabb boldogságtól, egészen a bujdoklásig. Mit vált ki benned. 

Ezt mutatja pld. a negatív érzelmi skála:

 • unalom
 • ellentétesség
 • fájdalom
 • harag
 • düh
 • félelem
 • pánik
 • bánat
 • lemondás
 • haldoklás
 • halál

Alatta is vannak még, pld. a szégyen, stb. Amikor belemegyünk majd, akkor úgyis tudni fogjuk. Ha ilyen érzelmek kisérnek bármiféle dolgot ami veled megtörténik, az neked rossz lesz! Egy nagyon keveset ebből, abból még élvezni lehet, de végül is nem lehet. Kemény lehetsz, de igazából összerogysz tőle. Ez a negatív skála.

Van fölfelé is, az unalom fölött, ez a pozitív érzelmi skála:

 • nyugalom
 • csendes derű
 • vidámság
 • boldogság
 • teljes egység érzése az univerzummal, a totális, átható szeretettel.

Ez jó, ez téged épít, gyógyít.

Minden olyan dolog, ami csak töténhet veled, az érzelmi reakciót vált ki belőled. Te produkálod ugyanis. Minden olyan érzelemmel meg kell ismerkedned, ami neked rossz. Hogy milyen dolgok történnek veled, ami neked rossz, az teljesen mindegy. Ha ismered a harag, fájdalom, stb. természetét, akkor onnan kezdve, nem tudnak rád hatni, mert te ismered a természetüket. Természetesen külön-külön. Ha akarod fáj, ha akarod nem fáj, és így van ez a többi érzelemnél is. Erről szól a megvilágosodás, hogy ne okozzon többet problémát az, ami eddig a szenvedést okozta. Ezek mind energia manifesztációk. Mindegyiknek más hullámformája van, más amplitudója van, és kérdés, hogy mennyi energiával van megtöltve, mert annál hevesebb lesz a jelenség és természetesen a reakció. A hullámforma azonos, a töltöttség nem. Ha meglátod ezt a hullámformát, akkor kedved szerint tudod alakítani.

Az erőfeszítést ketté kell választani, mert vannak olyan erőfeszítések, amelyek neked jól esnek, de egy bizonyos szint után már nem esik jól. Onnan kezdve van vele bajod. Ennek szintén van hullámformája. Ezt a hullámformát nevezem én az energia természetének. Ezt kell megismerni. A küszködés egy fokkal jobb kifejezés. Egy teljes tanulmány lehetne írni a szerencsétlen ember egész életén át tartó küszködéséről. És nem jut eszébe, hogy talán a küszködés természetével kéne foglalkozni, és nem azzal ami a küszködést okozza. Nem a félelem tárgyát kéne keresni, hogy mitöl is félek, hiszen most a bogaraktól, most a sötéttől, most a világostól, most, most, most, nincs vége. Nem tudjuk kizárni félelmeink okait, hiába is próbáljuk meg. A félelemmel kell foglalkozni. A haraggal és nem azzal ami miatt haragszol.

Az erőszak pedig a fizikai test. Ha nem ismered meg az erőszakot, akkor nem tudod a daganatot a májacskádból eltüntetni. Ha nem ismerkedsz meg az erőszakkal, akkor ötven éves korodra kihullik a hajad, és nem tudod visszanöveszteni, akkor a romló látásoddal nem tudsz mit kezdeni, kihulló fogaidat csak sirathatod stb. Az erőszak ismerete, az a test formájának az átalakítási képességét adja meg neked. Mikor az erőszak természetét megismered, akkor bele tudsz avatkozni, például a ráncaidba. Majd fogok nektek szemelvényeket mesélgetni, amelyeket én magam láttam, csináltam. Csak és kizárólag az erőszak ismeretén keresztül tudod megoldani testi problémáidat!

Ezek egymásra épülnek, az erőszak ismeretéhez csak az erőfeszítés ismeretén keresztül tudsz eljutni, az erőfeszítés ismeretéhez csak az érzelmek ismeretén keresztül tudsz eljutni. Amig az erőszak dühét, bánatát, haragját stb. nem tudod tolerálni, addig magához az erőszakhoz nem tudsz hozzányúlni.

Most térjünk át arra, hogy mi van a fejedben. Gyakorlatilag ezt kell megoldani. Nem úgy, hogy kivezetjük, nem úgy, hogy oldást alkalmazunk, nem úgy, hogy kötést, nem úgy, hogy pszichoterápia, stb. Akkor, hogy? Meg kell mutatni az embereknek a természetét ezen energiamozgásoknak. Ezeket mindet, vajon a te fejecskédben mi hordozza? Az emlékeink!

Az egész múltunk, csomó szorongás és félelem a jövőtől stb. Miből áll a múltunk? Emlékképekből! Ezek újra hatással vannak ránk. Előveszel egy húsz évvel ezelőtti emlékképet, és kivált belőled valamilyen hatást. Sírsz, nevetsz, szorongsz, stb. Tisztán látod az emlék képét. Ezek a képek energia mintázatok. Két részre legalább fel tudjuk osztani őket. Vannak olyan képeid a múltadból, amik jók. Ezekkel nincs is problémánk. Amik neked rosszak, azokkal vannak a problémáid. Te ezeket az emlékképeket rossznak ítéled meg.

Kérdés az, hogy mekkora energiával kell szembe nézned. Egész életedben ezekkel az emlékképekkel élsz együtt. Az energia tartalma határozza meg érzelmeidet. Minden egyes napod, minden egyes percében érvényesül nálad, kivéve azokban a pillanatokban, amikor nem érvényesül. Szép, ugye? Ezek azok a hirtelen pillanatok, amikor a teljes csönd és nyugalom áll be az elmédbe. Ezek a megvilágosodottság pillanatai, amikor a létezést úgy igazán megéled: a misztikus élmények. Ettől, vagy attól kezdve egész életünkben ezt, vagy azt az érzést szeretnénk újra és újra átélni. El kezded kergetni az érzést, és minél jobban kergeted, annál kevésbé foghatod meg.
A napod 24 órájában ki vagy téve, egy olyan kényszerű energia hatással való küszködés szükségszerűségének, hogy szembe nézz a képeiddel a fejedben, hogy ebbe gyakorlatilag állandó elfoglaltságot jelentenek, és ebbe felőrlődsz. Amikor pirinyó időszakra ebből ki tudsz szakadni, akkor átéled a szabadságot. Valahol ülsz a fejedben, egy kis pont vagy, és onnan érzékeled a jelenségeket. Kattog a fejed, jönnek mennek a gondolatok, és nem tudsz mit csinálni velük. Egész nap. Tested csak folyamatosan reagál ezekre a bombákra.

Az egyetlen misztikus gyakorlat lényege az, hogy beviszlek téged abba az egyetlen pici térbe a testedben, ahol nyugalom és csönd van, ahol ez az állapot lesz úrrá rajtad. És csak ebben a pici térben, a szívnek a szakrális terében vagy képes arra, hogy gyorsan megismerd azokat a dolgokat, hogy biztonságban kint legyél. (a fejedből) Itt vagy csak kívül a folyamatos bombázásból. Meg tudsz nyugodni. Ebben az állapotban vagy gyorsan oktatható. Ez a hely megvéd téged. Ennyire gyorsan még soha, semmilyen módszerrel nem tudtam haladni az elmúlt húsz évben a megvilágosodott állapot elérése felé. Itt minden sokkal gyorsabban történik meg.

Tudatos befogadás! Amit elutasítasz, az soha nem lesz a tied. Amit befogadsz tudatosan azt már nem okoz többet feszültséget benned. A rosszat elfogadni, a rosszat befogadni az a megoldás, csak senki nem hajlandó megmondani, hogyan kell ezt csinálni. De úgy befogadni, hogy közben ne sérülj tőle! A fejedben ez lehetetlen. A szívedben pedig, ahova be tudlak téged vinni, minden nehézség nélkül lehetséges. A szívedben eltünnek azok az érzelmek, amiket a fejedben képtelen vagy kezelni. A szívedbe befogadod, és érzed, hogy a tested egész egyszerűen kivirágzik. Itt meg tudod érteni és látni az érzelmek hullámformáját. Ezáltal megérted azokat. Ha látod és megérted, akkor meg is szünnek.
Drasztikus rehabilitáló hatása van a testre.

Megadom neked azt a szerszámot és tudást , hogyan kell belemenned a szívedbe, bárhol, bármikor képes legyél szívedben lenni, visszamenni, kijönni, stb. Megkapod tőlem a félelem, a fájdalom, a bánat, a harag és a halál megismerését, az erőfeszítés, küszködés természetének a megismerését és az erőszakhoz való hozzányúlás képességét.

Végtelen a te eddigi elmúlt életeid száma. A tested birokolja ezeket az emlékeket. Már senkire sincs szükséged, mert magad meg tudod majd oldani, kipucolni saját tested. Gyakorlatilag itt a vége annak, amit egyénileg meg lehet csinálni.

Dr Szikra Tamás 2005ös előadásából. Lejegyezte Heiszer ferenc

Read 4010 times Last modified on July 27 2014

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Read 53667 times 96
Miért ér véget a Maya naptár 2012-ben?
A mayák ismerték a Fiastyúk csillagképpel való szoros kapcsolatot és naprendszerünknek a Fiastyúk központi napja, az Alcyone körüli keringési pályáját.…
Read 22349 times 7
Az atlantiszi gyűrű
Az atlantiszi gyűrű nemcsak titokzatos, de egyre szélesebb körben gyakorlati alkalmazást találó tárgy. Az eredeti gyűrűt egy francia egyiptológus, dAgrain…
Read 21914 times 1
A gyertyaláng üzenete
Számos nép hiedelemvilágában a gyertya a lélek, a láng pedig az élet jelképe. S a néphit úgy tartja, hogyha valaki…
Read 17421 times 1
Az õz mint szimbólum
Az õz, mint szimbólum nem igazán gyakori sem álmainkban, sem pedig a valós életben. Messze nem olyan, mint például egy…
Read 15559 times 7
Akasha
Az akasha szanszkrit eredetû szó, ragyogót jelent, de a "lényegre", illetve az "ûrre" is utal. Az akasha az ötödik elem,…
Read 14553 times 8
A harmadik szem
A harmadik szem az energiatest szerves része - minden ember szellemlényi felépítéséhez hozzátartozik- a homlok közepén helyezkedik el. Ez egy…
Read 14361 times 12
A maják 7 titkos jóslata
Azt hiszem, hogy mindannyian olvastuk a Biblia ÚJSZÖVETSÉGI oldalain lévőjövőleírását, ismerjük Nostradamus jövendölését, igen ismertek katolikus világunkban a Szűzanyánk kinyilatkoztatásai…
Read 12780 times 0
Pálmalevél átverés
Sokáig ellenálltam a témának, de nem bírtam tovább, mert mindenfajta parasztvakítás elemi tiltakozási ösztönt vált ki belőlem. Nem szeretem, ha…
Read 11640 times 2
Bélyegek, okkult szimbólumok és Isten pecsétje
Mielőtt megpróbálnánk megfejteni a fenevad bélyegérõl szóló bibliai jövendöléseket, először meg kell értenünk a Jelenések könyvében szereplõ bélyeg szó jelentését.…
Read 10846 times 0
Tantrikus szex
A tantra szó szanszkrit eredetû, és hálót vagy szövést jelent, de a gyakran kitágult tudatnak is fordítják. Az együttlétnek ezt…