Átalakulás 1

Rate this item
(1 Vote)
Nem az un. hamadik szemről akarok beszélni... Szép elgondolás, hiába próbálkoztam vele sokáig, mégsem sikerült.
A látás létrehozása a művészet, nem a látás. Tény az, hogy a született látók jó 90 százaléka sajnos megőrül. A miért az nagyon bonyolult. A maradék 10 százaléka a látóknak pedig elhallgat. Nem közlik látomásaikat. Szerettem volna tudni, hogyan is kell ezt csinálni?

3 évvel ezelőttig az elérhetősége a látásnak a nullával volt egyenlő. Szinte csak tudatosan félrevezető technikák voltak elérhetőek. Ezért eldöntöttem, hogy végére járok és összeteszek egy olyan gyakorlatsort, amely végén elérhető a látás. Tapasztalat, hogy a nem látók olyan mértékben bizonytalanok a saját képzeteikkel kapcsolatban, hogy gyakorlatilag keresztül vágják minden érzésüket. El kell érni a bizonyosságot a saját látomásokban és érzékelésekben és még mindig a földön állni. Állandó jelleggel próbára tenni, ellenőrizni a látomásokat, és az energetikai jellegzetességei alapján tudni, hogy ez az, nem pedig az elme vetítése. Az elme vetítést megkülönböztetni a valódi látástól. Kiszürni, azt a két képet ami valódi az ezerből, amit az elme vetít. Ez a feladat.  Aki a saját intuiciók tömegét képes analizálni, az egyre pontosabb és egyre jobb látóvá válik. Hogyan lehet belevinni az embert ebbe az érzékelésbe? Sehol sincs korrektül megmagyarázva, bevezetve. Eggyel találkoztam, de arról is kiderült, hogy végül totál félrevezetésbe visz bele!

Racionális és intuitív élményeink, tapasztalatunk megkülönböztetése. Mikor vagy racionális? Amikor fejedben vagy és nem tudsz mást csinálni, mint, hogy egyszerre mindenből „kettőt" látsz. Jó-rossz, szép-csúnya, szeretem-nem szeretem. Nem mi magunk nézünk, hanem a szemünkön nézünk ki.

Mikor vagy intuitív?  Amikor kimész a fejedből és benne vagy a szívedben. Számtalan olyan kifejezésünk van, ami mutatja, hogy „szívével lát az ember igazán" Amikor a nyelv keletkezett még voltak olyan hagyományok, melyek tudtad erről. Mind a kettő szélsőség, a másik nélkül zavarodottságot jelent.

Beragadottság!!

Aki el akarja kerülni a beragadottságot, annak fel kell tudni mérni a saját helyét, hogy hol van a testében. A vezetőnek képessé kell tenni őt problémamentesen elmozdulni a testében. Ekkor eléri azt, hogy tudja: ő mozog a testében.

Bele kell tudni menni a szívedbe!

Az igazi látók, tudnak bármikor a kettő között átjárni! Megnézi innen, majd megnézi onnan, aztán kialakítja véleményét. Elfogadja magát, másokat, képesek örülni az életnek. Ezekkel előre lehet jutni, lehet velük együtt élni.

Mondják, mostanra az emberiség számára elérhetővé vált az a tudás, ami az emberek tömeges megvilágosodásához fog vezetni.  Ez a misztikus tudás, az egyetlen misztikus gyakorlat tudása.  Mellette még nagyfokú tudati stabilitást kell léterehozni. Higgyem, hogy én azt meg tudom csinálni. Alakuljon ki az az érzés, hogy képes vagyok ennek a kalandnak nekimenni és nem fogok visszafordulni. Ennek a stabilitásnak kell kialakulnia.

A szívben van egy hely, amit szakrális, elektromagnetikus térnek mondhatunk.

Itt hozzá lehet jutni múlthoz, jövőhöz, jelenhez Tudnunk kell: ezt csak a szívben lehet megtenni. Szívünk érezhetően testünk megszentelt temploma. Interdimenzionális tudatállapotot hoz létre, az emberi tudatállapotból.
Ezen a helyen valóságosnak tünik a más-ság.
Ezt a teret kell megkeresni benned, a szíveden belül. Ehhez kell a segítség.  Megfelelő biztonság után már nem kell instruktor ehhez. Itt megláthatod a világegyetem titkait. Hagyd magad! Már van kellő tapasztalat a szívbe menetel terén. Egyszer csak megérkezel a szívnek ebbe a belső terébe, és akkor rád tör a végtelen nyugalom, és akkor rájössz, hogy ilyet már éreztél. Néhányszor, sokszor. Nem közönséges alkalmakkor. Mikor a teljes elszakadás mindentől bekövetkezik. Ez az!

Csak vagy. Végtelen csönd, nyugalom. Nem kell hozzá 10 évet meditálni, koplalni, megtagadni stb. Meg kell találni azt a kicsi teret!

Ott benn a szívedben hangot hallasz. Elmondhatatlan. A hang valahonnan jön. Valamilyen irányból. Ezt elkezded követni, hagyd, menj utána, és így jutsz be abba a különleges helyre. Meg kell próbálni memorizálni a hangot, meg kell ismerni, utánozni ezt a hangot. Na akkor most csinálj amit akarsz. Ekkor már minden lehetőség menyillik. Azok a misztikus élmények, melyekről beszámolnak a nagy könyvek most nyilvánvalóvá vállik számodra.
Amikor meghallotad a hangot, utána kimászol a szívből, és ettől kezdve ki-be járkálhatsz szívedből. Ezt a hangot kell utánozni, és automatikusan bele tudsz menni a másodperc töredéke alatt. Ekkor vagy teljes egyensulyában a létezésednek. Szívedben a totális szeretetet tudod megvalósítani fejedben pedig a totális emberi létezés a dolgod. Ennek a kettőnek az egyensúlya a megvilágosodottság. Hogy te ezzel mit kezdesz, az már a te dolgod. Amit akarsz, azt teszel. Abba nem lehet beleszólni. A tanitóknak egyetlen dolga, hogy ezt az egy gyakorlatot neked megtanítsák. Semmi másra nincs szükséged. Ettől kezdve mindent tudni fogsz, megnyilsz a létnek!

Ezen közben természetesen bajba kerülsz. Erről mindenféleképen kell beszélni. Bizonyos teoriák arról beszélnek , hogy nem igazán vagyunk mindenhatóak. Mások pedig arról, hogy az ember egy végtelen lény. Istenek vagyunk.  Akkor most hogy is van?

Ha mi végtelen tudással rendelkező lények vagyunk, miért nem csillantjuk meg.
Próbálnak megnyugtatni, hogy úton vagyunk. Lebutulás, majd istenülés. Azért vagyunk most itt, hogy megtanuljuk a dolgokat. De ki jelölte ezt ki az embernek? Vannak ellentmondások, viták ebben.  Itt van ez a technika, meg tudod csinálni a végtelen lehetőségeket. Mire vagyunk képesek? Gondolatot olvasni, befolyásolni, olyan dolgokat, melyeket normálisan nem tudnánk. Itt „kerülünk" bajba. Meg tudjuk tanítani, hogy stabilan be tudjál menni a szívedbe, de állandóan beleütközöl a lebutult állapotodba. Sebezhetővé váltál, mert beszálltál a játékba. Elkapható lettél. Néha úgy érzed, hogy rád vadásznak. Ez az energetikai kiszolgáltatottság. Saját akaratodból? Nem. Mások által. 

A végtelen kaland hamar véget ér. Miért? Mert lehetőséged van a végtelen szabad létezés teljes szeretetének megélésére. Olyan mintha pörögne egy film rólad, visszafelé, és egyszer csak olyan „hülye" kezd lenni a kép. Semmi nincs, semmi, csak maga a létezés. Ez a nirvána. Ez az Isten-élmény. Ez volt azelőtt, mielőtt beszálltál volna a játékba. Újra és újra! Egy arasszal közelebb kerülsz a három arasznyira levo szakadékhoz.
Miért a szakadék? Hatás-ellenhatás. Eddig elkezdted felgombolyítani a deformáltságokat, és csak csináltad, csináltad, nem juthattál a végére. Most, mikor az első korlátodba beleütközöl, azonnal megnyílsz!

Miért nem kell a szeretetet megmagyarázni?
Következőképen néztél ki. Egy pont voltál, ami mégis nagy. Ez körül volt véve, egy hatalmas acél gömbbel. A felezővonalon vagy. Pozitív-negatív. Megfogtak és beletettek. Hosszú, hosszú időre. Szájba vertek egyszer,kétszer, sokszor. Egy idő után kihúztak, megpróbáltál szembeszállni, ellenállni a csapdának, de nem tudtál ellenállni, és gyakorlatilag egyé váltál ezzel a fémmel. Ez az egész fémgolyó te vagy. Borzasztó élmény. Jön a puhítás. Utána, -mintha valami lézerrel csinálnák- gyakorlatilag széthasítanak. Így te jóra és rosszra hasadsz, ettől kezdve ural téged a fizikai univerzum. Létrrejött az egod. Olyan energia van benne, hogy elképzelni nem lehet. Mikor teljesen szétfolytál és megadtad magad, elfogadtad az áldozat szerepét, lealjasítottak mint mindenhatót!
Fekete-fehér, jó-rossz, másként nem lehet. Soha többet nem leszel Egy. Ezért vagy ilyen és olyan. Nem tudsz vele mit csinálni. Robaj, borzalom, teljes szétesés. Kitörölhetetlen. Ezt kell tolerálni! Mikor saját lepusztulásodat többször végig nézted, , akkor utána már nem lesz bajod. Már tudod, mit kell ledolgozni, hogy szabadon használhasd a megszerzett új képességedet. Ettol kezdvbe tudod a többi ember hasonló szétszakadottságát is vállalni, elfogadni. Jézusként tolerálni. Valóban érteni fogod.

Ezzel kapsz vissza két dolgot:

  • A teljes szabad akaratot
  • A megértés képességét,

amiről az egyetlen misztikus gyakorlat szól.

Miért van csak szeretet alapként?
Azért, mert amikor te nem veszel részt a játékban, gyakorlatilag nem vagy bántható.
Ne ölj! Eredetileg: nem halhatsz meg. Meg tudod élni a meghalást, a szétszakadottság miatt. A HALHATATLAN LÉNY ezért élheti meg azt a luxust, hogy a szeretetre építse az egész világmindenséget, MERT SÉRTHETETLEN.
De amikor először beszáll a játékba, azzal együtt elvállalja a megsérthetőség állapotát. Jönnek akik meg fogják sérteni. MI történik? Ha sérthető, akkor már megtörtént az elméleti megértés, hogy téged lehet bántani. Erre pedig jön reakció, jön a bűn, stb. bűnelmélet. Eredendően csak a szeretet volt. Addig kell visszamenni. Krisztus, Buddha eddig jutott vissza, szabadon mászkált a két tér között.
Most már van egy út, amin végig tudunk menni, a piramisban lehet csinálni, és ott meg lehet tapasztalni a végtelen szeretetet.

Dr Szikra Tamás előadása 2005-ből.

Read 4729 times Last modified on July 27 2014

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Read 54176 times 96
Miért ér véget a Maya naptár 2012-ben?
A mayák ismerték a Fiastyúk csillagképpel való szoros kapcsolatot és naprendszerünknek a Fiastyúk központi napja, az Alcyone körüli keringési pályáját.…
Read 22496 times 7
Az atlantiszi gyűrű
Az atlantiszi gyűrű nemcsak titokzatos, de egyre szélesebb körben gyakorlati alkalmazást találó tárgy. Az eredeti gyűrűt egy francia egyiptológus, dAgrain…
Read 22397 times 1
A gyertyaláng üzenete
Számos nép hiedelemvilágában a gyertya a lélek, a láng pedig az élet jelképe. S a néphit úgy tartja, hogyha valaki…
Read 17694 times 1
Az õz mint szimbólum
Az õz, mint szimbólum nem igazán gyakori sem álmainkban, sem pedig a valós életben. Messze nem olyan, mint például egy…
Read 15675 times 7
Akasha
Az akasha szanszkrit eredetû szó, ragyogót jelent, de a "lényegre", illetve az "ûrre" is utal. Az akasha az ötödik elem,…
Read 14666 times 8
A harmadik szem
A harmadik szem az energiatest szerves része - minden ember szellemlényi felépítéséhez hozzátartozik- a homlok közepén helyezkedik el. Ez egy…
Read 14490 times 12
A maják 7 titkos jóslata
Azt hiszem, hogy mindannyian olvastuk a Biblia ÚJSZÖVETSÉGI oldalain lévőjövőleírását, ismerjük Nostradamus jövendölését, igen ismertek katolikus világunkban a Szűzanyánk kinyilatkoztatásai…
Read 12879 times 0
Pálmalevél átverés
Sokáig ellenálltam a témának, de nem bírtam tovább, mert mindenfajta parasztvakítás elemi tiltakozási ösztönt vált ki belőlem. Nem szeretem, ha…
Read 11719 times 2
Bélyegek, okkult szimbólumok és Isten pecsétje
Mielőtt megpróbálnánk megfejteni a fenevad bélyegérõl szóló bibliai jövendöléseket, először meg kell értenünk a Jelenések könyvében szereplõ bélyeg szó jelentését.…
Read 10913 times 0
Tantrikus szex
A tantra szó szanszkrit eredetû, és hálót vagy szövést jelent, de a gyakran kitágult tudatnak is fordítják. Az együttlétnek ezt…