A gyertyaláng üzenete

Rate this item
(3 votes)
Számos nép hiedelemvilágában a gyertya a lélek, a láng pedig az élet jelképe. S a néphit úgy tartja, hogyha valaki odafigyel a pislákoló vagy lobogó fényre, akkor felkészülhet a közeljövõ eseményeire, s nem érik váratlan meglepetések, mert kit tudja számítani a jövõt.
Ez az õsi jóslás állítólag a középkorból ismert, abból az idõbõl, amikor a boszorkányokat, az eretnekeket, a jósokat is máglyán égették el.

A szertartás menete:
A szertartást célszerû félhomályban, szélvédett helyen elvégezni. Állítsunk három azonos magasságú, fehér gyertyát - háromszög alakban - az asztalra, és gyújtsuk meg õket. Üljünk le szemben a gyertyákkal, és ügyeljünk arra, hogy az égést, a lángok formáját ne zavarjuk meg.

A lángok értelmezése:

 • Ha az egyik láng tüzesebben, fényesen lobog a többinél, akkor az azt jelenti, hogy váratlan, kellemes fejlemények változtatják meg az életünket, amelyek boldogságot hoznak.

 • Ha az egyik láng serceg, ropog, akkor álnok személy kihasználhat, becsaphat bennünket. Anyagi veszteséggel, durvasággal, önzéssel is számoljunk.

 • Ha az egyik láng körül fekete korom képzõdik a levegõben, akkor a közeljövõben el kell válnunk valakitõl vagy valamitõl, ami nélkül eddig nem tudtuk elképzelni az életünket. Ha elengedtük, elkezdõdhet életünk új szakasza.

 • Ha az egyik láng elalszik, akkor goindokkal terhes idõszak következik az életünkben, amikor fõleg magunkra számíthatunk. Valaki bosszút forral ellenünk, vagy ellopja azt, ami fontos nekünk. Mások gátlástalansága is kárt okozhat.

 • Ha mindegyik láng elõre-hátra lebeg, akkor a szerencsekerék hirtelen elindulhat felfelé. A változások megteremtik testünk, lelkünk harmoniáját.

 • Ha mindegyik láng nem várt módon emelkedik és süllyed, akkor a tûzzel játszunk, vagy elvétjük a mértéket és a vesztünkbe rohanunk! Hiú, gögös viselkedéssel ellenségünkké tehetjük azt, akire szükségünk lehet.

 • Ha a három láng egyformán ég, akkor a kívánságaink meghallgatásra találnak, és vágyaink szerint alakul egy fontos ügy, amelyre már eddig is sok energiát fordítottunk.

 • Ha mindhárom láng csúcsosan, magas lánggal és egyformán ég, akkor a merész nagyvonalú tervek is megvalósíthatók, felemelkedés, jólét a jutalmuk. Az ilyen gyertyaláng az utódok sikereit is jelzi.

 (she.hu)

Read 23675 times Last modified on July 31 2014

Related items

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

1 comment

 • Comment Link Ágnes November 02 2010 posted by Ágnes

  :-| minden nap meggyújtom a gyertyát hogy tiszteletet és szeretet mutassak a lelkek felé és minden gyertya ,minden nap fől felé ,egyenesen és hoszzasan lebeg ég,és érzek dolgokat vele kapcsolatban s mindig ott van az érzés de nagyon nehéz ezzel kezdeni is valamit:sad: érzek dolgokat és mégsem tudok mitteni:sad:

Read 55343 times 96
Miért ér véget a Maya naptár 2012-ben?
A mayák ismerték a Fiastyúk csillagképpel való szoros kapcsolatot és naprendszerünknek a Fiastyúk központi napja, az Alcyone körüli keringési pályáját.…
Read 23676 times 1
A gyertyaláng üzenete
Számos nép hiedelemvilágában a gyertya a lélek, a láng pedig az élet jelképe. S a néphit úgy tartja, hogyha valaki…
Read 22842 times 7
Az atlantiszi gyűrű
Az atlantiszi gyűrű nemcsak titokzatos, de egyre szélesebb körben gyakorlati alkalmazást találó tárgy. Az eredeti gyűrűt egy francia egyiptológus, dAgrain…
Read 18610 times 1
Az õz mint szimbólum
Az õz, mint szimbólum nem igazán gyakori sem álmainkban, sem pedig a valós életben. Messze nem olyan, mint például egy…
Read 15949 times 7
Akasha
Az akasha szanszkrit eredetû szó, ragyogót jelent, de a "lényegre", illetve az "ûrre" is utal. Az akasha az ötödik elem,…
Read 14875 times 8
A harmadik szem
A harmadik szem az energiatest szerves része - minden ember szellemlényi felépítéséhez hozzátartozik- a homlok közepén helyezkedik el. Ez egy…
Read 14736 times 12
A maják 7 titkos jóslata
Azt hiszem, hogy mindannyian olvastuk a Biblia ÚJSZÖVETSÉGI oldalain lévőjövőleírását, ismerjük Nostradamus jövendölését, igen ismertek katolikus világunkban a Szűzanyánk kinyilatkoztatásai…
Read 13162 times 0
Pálmalevél átverés
Sokáig ellenálltam a témának, de nem bírtam tovább, mert mindenfajta parasztvakítás elemi tiltakozási ösztönt vált ki belőlem. Nem szeretem, ha…
Read 11900 times 2
Bélyegek, okkult szimbólumok és Isten pecsétje
Mielőtt megpróbálnánk megfejteni a fenevad bélyegérõl szóló bibliai jövendöléseket, először meg kell értenünk a Jelenések könyvében szereplõ bélyeg szó jelentését.…
Read 11099 times 0
Tantrikus szex
A tantra szó szanszkrit eredetû, és hálót vagy szövést jelent, de a gyakran kitágult tudatnak is fordítják. Az együttlétnek ezt…