Alapvetõ energia gyakorlatok

Rate this item
(3 votes)
erintesÉrintés egy erõteljes gyógyító munka. Mielõtt hozzáfognánk a gyógyításhoz, meg kell tanulnunk néhány energia gyakorlatot. A legtöbben könnyûnek találják, és élvezettel végezik. Ennek ellenére, elsajátításához gyakorlásra is idõre van szükség, hogy segítenek, az életenergia tudatosítása és a kéz fizikai érzékenységének növelésében. A tanulásra fordított idõ azonban megtérül, alapos változást hozhat az energia átadásában, és növeli a gyógyító erejét. Gyakorlással érezni fogjuk a növekvõ áradatot karjainkban, kezünkben, ami végül is második természetévé válik.

 

energ1

Az energia gyakorlatok meghatározott sorrendben követik egymást, amelyek megkönnyítik a tanulást és felhasználását ebben a tevékenységben. Miután befejeztük a gyakorlatok elsõ fordulóját, képesek leszünk arra, hogy megtanulja az alapvetõ légzési technikákat. Ettõl a ponttól kezdve képesek leszünk a technikák kombinálására és az energia gyakorlatok együttes alkalmazására, illetve a gyógyítás megkezdésére. Idõvel, amikor nem kell már annyira figyelnünk a gyakorlat menetére, kialakíthatjuk a saját módszerünket.

Ha helyesen sajátítjuk el ezeket a gyakorlatokat, a siker idõvel nõni fog. A legjobb megközelítése a munkának, az összpontosítás, mialatt megpróbáljuk lecsillapítani agyunkat. A testre vonatkozóan továbbá fontos az ellazítás, a teljes elernyedés képessége. Csupán ilyen állapotban juthatnak kifejezésre az érzelmi vonatkozások, melyek legfontosabb elemei a szeretet, és a szándék.

Elsõ gyakorlat:
Érezze a kezét, kezében az energiát.

1. Emelje fel két kezét maga elõtt a levegõbe. Várjon egy percet, érzékeljen annyi érzést, amennyit csak tud. Állítsa be magát az érzékelésre és figyeljen. Érezze a bõrt, amely befedi ujjait. Figyelje, érzi-e a lüktetõ vért a kezeiben. Használja képzeletét, lássa, hogyan helyezkednek el körmei az ujjperec végén. Érezze a mozgást a karjaiban, a kezeiben. Az összpontosítás kulcsa, hogy teljes egészében érezze kezeit, ujjait. Végezze el ugyanezt csukott szemmel

2. Emelje kezeit vállmagasságba, könyök a test mellett, behajlítva, ujjakat szét, szintén kissé behajlítva. Közelítse egymához. Érzi a levegõ áramlást az ujjai között? Lassan közelítse a kezeit egymáshoz, ki-be, ki-be....
Gyakorolja néhányszor.

3. Ugyanez a kézhelyzet. Ugyanúgy behajlítva, csak az ujjakat könnyedén zárjuk össze. Csukott szemmel közelítsük egymáshoz, gyorsabban, lassabban. Érezzük tenyerünkön az enyhe nyomást? Ez az energialabda, mely kifelé áramlik a tenyérbõl, a tenyér energia-csokrából. Ez a mi gyógyító energiánk. Csodákat csinál a gyógyulni kívánóknak.

Az alaptétel, hogy az energia követi a gondolatot. Bárhova teszi át figyelmét, az energia követi azt. A kezében, az érzékelés növelésével, odairányítva és ott tartva az energiát, fiziológiai változást idéz elõ. Ez az érzékelés úgy is tûnhet, mint átlagos érzés a testben, de amint látni fogjuk, valójában az életenergiát érzi. Legtöbb ember mondhatja, hogy bizsergést érez az ujjában. Némelyek úgy írják le az érzést, mint remegõ, zúgó, vagy forró... Mivel mindenki máskép érez, más szavakat használ a leírásnál. Van aki az energiát, hõnek ábrázolja, dobogásnak, lüktetésnek, vastagnak, súlyosnak, vagy csak egyszerûen a tudatosság megnövekedését az ujjában.

Az életenergia érzése nem idegenszerû számunkra. Inkább úgy tunik, az életenergiát mindig is éreztük, csak nem ábrázoltuk, tudatosítottuk. Ha ön él, és mivel ezt olvassa, tehát igen, ön érzi a nap minden pillanatát.

Forrás: http://www.geocities.com/kezeleses_gyogyitas/index.htm

Read 7013 times Last modified on July 29 2014

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

KÖNYVAJÁNLÓ