A bolgár gyógyítók gyakorlata

Rate this item
(0 votes)

bulgar1A légzõ torna lényege az, hogy a belézett levegõ közremûködésével a szervezet Isteni energiával (pránával) töltõdik fel, kiszorítva vagy megsemmisítve a betegség energiáját. 

A gyakorlat végrehajtandó a lábsarkakon ülve a gerinc és a fej egyvonalban van.  A levegõt az orron át kell belélegezni, lassan a szív verésének periódusában. 

A bemenetelnél arra koncentrálunk, hogy a levegõvel mimnél több életenergiát kapjanak, akkor a kilézett levegõvel a szervezetett meg kell szabadítani a „beteges" energiától.  A gyakorlatot hétszer végzik el úgy reggel, mint este.

  • A gyakorlat kiinduló pozíciója: ülve a lábsarkakon, a kezek tenyérfelülettel a térden fekszenek. A törzs elõre hajlik, a homlok a földet érinti, a kezeket földre teszik (a tenyerek a fej szintjén helyezkedik el).

A meghajlás lassan történi, a levegõ egyidejû kilégzésével.  A kilégzés fokozatosan megy végbe kilencig számolva (ritmusa a).  Ezt követõen a légzést vissza kell tartani és meghajlott pózban, addig kell maradni, amíg a kellemes.  A továbbiakban következik, kilencig számolva- lassan, a törzs egyidejû kiegyenesítése és a belégzés.  Amikor a tüdõ megtelik levegõvel, a gerinc és a fej egyvonalban kell, hogy legyenek.  Itt újra vissza kell tartani a légzést, majd a gyakorlatok háromtól - hétszerig ismétlésig végzik.

          Ez a gyakorlat csodálatos gyógykezelési hatással rendelkezik.  A bolgár gyógyítok, úgy vélik, hogy a gerinc meghajlott helyzetben ívformát vesz fel- az égi szféra kicsinyített kópiája, ahol minden csakra egyformán nyitott.

Read 7233 times Last modified on July 29 2014

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

KÖNYVAJÁNLÓ