Energiatöltés-átvétel növényektõl, fáktól

Rate this item
(1 Vote)
worldtreeAz olvasó bizonyára még nem gondolkodott el azon. hogy ugyan miért érzi magát olyan jól. nyugodtnak, békésnek. szinte "feltöltöttnek" egy erdei séta után, fûben való heverészés. szunyókálás után. A kulcs ott van. hogy az ember akaratlanul képes elvenni, felvenni egy alacsonyabb rendû életforma energiatöltését. Ez nem károkozó és nem bûn.
Ezek a létformák arra teremtõdtek. hogy táplálják. életben tartsák a magasabb életformákat és kapocsként szerepeljenek a tápláló kozmikus energia és a magasabb létformák között. Többek között ezért is végtelenül fontos az emberi faj számára, hogy a földi flórát egészségben megõrizze.
Ezt a tényt, hogy a növények és a fák képesek energiát leadni számunkra, használja ki ez az õsi gyakorlat. Európában ennek a gyakorlatnak semmilyen nyomát nem találtam, legalább is ilyen formában és célzattal nem. Az ismertetésre kerülõ gyakorlat indián törzsi hagyományokon alapul, feltételezhetõen már az Aztékok is használták.

treemeditationA gyakorlathoz keressünk egy nagyon öreg, de még szemmel láthatóan egészséges fát, annak törzsét. Minél öregebb a kiválasztott fa, annál több energiát vehetünk fel tõle. A gyakorlat számára itt Európában az akácfa a legalkalmasabb, mert a legtisztább Ódhordozó (Ód=Életerõ). Úgy válasszuk ki a fát és az alkalmat a gyakorlat elvégzéséhez, hogy lehetõleg a fa különálló legyen és mi pedig egyedül, zavartalanul másoktól.

Álljunk szorosan a fához, testünk simuljon amennyire lehet a fa törzséhez. Próbáljuk meg átölelni a fa törzsét. Ha ez sikerül, kulcsoljuk össze az ujjainkat és szorítsuk magunkat a fához. ahogyan csak bírjuk. Engedjük el a fát ha már legalább 10 másodpercig öleltük.
Maradjunk továbbra is szorosan a fához simulva. Bal kezünket emeljük fel és tenyerünket helyezzük a fára, a lehetõ legmagasabb pontjára. A jobb kezünket tartsunk szorosan a testünk mellett és tenyerünkkel érintsük a fa törzsét. Ebben a pozícióban maradjunk, homlokunkat is hozzányomva a fa törzséhez. Csukjuk be a szemünket és gondoljunk arra, hogy a fa életének elejétõl összegyûlt rengeteg energia, napfény lassan beáramlik a homlokunkon és a tenyereinken keresztül belénk. A bal tenyerünkön keresztül a látható. Korona-energia áramlik be, a jobb tenyerünkön keresztül az elraktározott õsi Gyökérenergia. A kettõ találkozási pontja pedig a homloki középpont. Ezt a gyakorlatot bármilyen hosszan lehet végezni, de legalább 3-5 percig.

A gyakorlat elvégzése után üljünk le vagy feküdjünk le a fûbe, esetleg el is szunyókálhatunk. Ha a családból más is hajlandó a gyakorlat elvégzésére, akkor egymással szembe kell állni és összehangolt ütemben elvégezni a leírtakat.
 

 Könyvajánló

LEGYETEK SZERELMESEK AZ ÉLETBE - MEDITÁCIÓ 
Megrendeléshez katt a képre

Ha a lényegtelent a lényeges fölé helyezitek, küzdeni fogtok, nagy csalódásokon, aggodalmakon és szenvedéseket mentek kersztül, boldogtalanok lesztek. Ezt teszitek mindannyian, mert nektek az élet és az életbe, felidéztek minden bánatot, kételyt, minden tapasztalatot azért, hogy az összes tapasztalatokat legyõzhessétek, és hogy a bilincseket, amelyeket az életre raktatok, összetörthessétek.Ha fel akarjátok fedezni a világ minden szépségének, változó formáinak okát, akkor ne ragadjon el az élet kifejezésének illúziója, hanem legyetek szerelmesek az életbe, keressétek az Igazságot, mely maga az élet.

Bolti ár: 2300 Ft
Kedvezményes ár: 2185 Ft (internetes kedvezmény 5%)

Read 7327 times Last modified on July 29 2014

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

KÖNYVAJÁNLÓ