Print this page

A gránát

Rate this item
(0 votes)

granetA gránát keménységérõl híres. A néphit kapcsolatba hozza a születéssel, a hónapok közül a január köve. A szivárny összes színében elõfordulhat, lehet ibolyaszínû, zöld, barna,fekete, sárga, narancs, de legismertebb mégis a piros. Amikor Dél-Afrikában kezdetét vette a gyémánt bányászat, sokszor találtak gránátot is, amit aztán "fokföldi rubin"-ként árusítottak

A gyógyító gránát

Szíverõsítõnek, szívdobogás ellen, vérkeringés javítására, méreganyagok eltávolítására és melankólia ellen írták fel a kíváló doktorok. Rowland receptúrája szerint a gránátokat izzásig hevítette, majd az izzó köveket sósavban feloldotta. Ehhez a telített oldalthoz borkõsavat adott, és a keletkezett csapadékot használta orvosság alapanyagként. Rowland szerint elegendõ szívbetegek számára, ha a nyakukban hordják, ugyanakkor figyelmeztette õket, hogy õrizzék meg a nyugalmukat, mert a kõ szenvedélyt vagy dühöt tud okozni, ami könnyen gutaütést válthat ki.
Melankóliában lehetséges mellékhatás, hogy a szomorúságot könnyen felválthatja az álmatlanság.
Sokak szerint üzleti sikereket, szerencsét hoz a gránát minden szinárnyalata, de különösen a zöld dematoid. Ainek gránátot ajándékoznak, azt lojalitás, szeretet és ragaszkodás veszi majd körül.
Ha a kõ elveszíti ragyogását, az baljós elõjel lehet.

Read 2039 times Last modified on July 29 2014