Print this page

A rubin

Rate this item
(0 votes)

rubin2A rubin megõrzi viselõjének testi-lelki épségét. Nyugodt, boldog életet biztosít tulajdonosának, aki így békességben élhet. Ha a birtoka négy sarkát megérinti rubinjával, akkor azt elkerüli a vihar, a villámcsapás. A rubin csodatevõ ereje hatásosabb, ha a test baloldalán, aranyba foglalva viselik. A rubin képes elhárítani a gonosz gondolatokat, kordában tartani a túézott gerjedelmeket, megfékezni a dühöngõ hisztériát és kibékíteni a vitázókat.

Univerzális csodaszer


Idõtlen idõk óta vélik a rubinról, hogy eloszlatja a búskomorságot, elûzi a lidérces álmokat, s távol tartja viselõjétõl a szerencsétlenségeket. Elõdeink a piros kövek mindegyikét felruházták azzal a gyógyhatással, miszerint hatalmukban állott a vérzések elállítása és a gyulladások csillapítása. A Közel-Keleten az orvosok finomra õrölt rubint szórtak gyümölcslevekbe, hogy elûzzék a rettegést és fokozzák az életörömöt. A vízben feloldott rubinpor a szem bántalmaira és májrendelleneségek gyógyítására is javallott volt.  veszedelmek hírnökének is mondták, mert ha valami csapás gözelgett, elsötétedett, s csak a fenyegetés elmúltával nyerte vissza eredeti színét.

A maláj harcosok szilárdan hitték, hogy az élénkpiros rubin megvédi õket a fémbõl készült eszközöktõl, azok nem ejtenek sebet rajtuk.

Megkülönböztetett tisztelet övezi a csillagrubint. Ez olya rubin, melyben csillagalakú zárvány látható. A legenda szerint a csillagot három jótét lélek alkotja, akiket valamilyen kisebb vétségük miatt zartak kõbe. A három tübdér neve: Hit, Remény, Sors. Ha valakinek sikerül ilyet szereznie, biztosra veheti, hogy sorsa hamarosan jóra fordul.

Read 2053 times Last modified on November 28 2007