Orosz ráolvasó módszer

Rate this item
(2 votes)

 

magicPavlov azt állítja, hogy a szó, a gondolat rendkívül erősen hat anyagi testünkre. Ha nem hisz nekem, képzelje el, hogy citromba harap. Mi történik? Fogadni mernék, hogy a puszta gondolattól megindul a nyálképződés a szájában.
A régi szláv gyógyítókat bajnak hívták; az óorosz kifejezés jelentése 'beszélni'. Meglepő, de a gyógyító módszerek kivétel nélkül a szó erejére támaszkodtak. Ősidőktől fogva varázsigéket, imákat suttogtak és énekeltek a gyógyfüvekkel és egyéb módszerekkel történő gyógyítás közepette.
A varázsige tulajdonképpen a pszichoterápiái szuggesztió egyik for-mája, a szándék rendkívüli megerősítése, szavakba öntve. Oroszországban zágovornak (ráolvasásnak) hívják. A zágovort mindig a beteg közvetlen közelében, ritmikus suttogással mondták el, és ez a végsőkig fokozta terápiás hatását.
A ráolvasás csendben, szigorúan négyszemközt, a többi embertől tá-vol történt. Ez a fajta orosz ráimádkozás hasonló elven működik, mint a tudományosan kifejlesztett pszichológiai szövegek modern változatai -vagyis a hipnoterápiában használt, tudatküszöb alatti szuggesztió é.s megerősítés. A zágovor hatékonysága abban rejlik, hogy kétpólusú, vagyis az agy két féltekéjét szólítja meg egyszerre - a balt, amely az információ logikus értelmezéséért, és a jobbot, amely a képzelőerőért és a látomásért felelős. A ráolvasás tehát két szinten hat. Először is képeket teremt az agy jobb féltekéje számára. Másodszor pedig nagy erejű megerősítésekkel bombázza a balt. A kettő együttes hatásának hihetetlen erője van.

Az emberi hang tónusa és intonációja létfontosságú a ráolvasás alatt. A hang mély, ritmikus, monoton, ahogy a szerzetes az imáját mormolja. Úgyanúgy hat az agyra, mint a hipnotizőr ingája – kikapcsolja tudatos elmét, az ember hipnotikus állapotba kerül.

 

 

incantationA szláv gyógyító szertartás keretében végezte a ráolvasást. Megmérte például a beteg testét egy hosszú fonállal. Majd beszéd közben lassan összecsomózta a zsineget. Ezután pedig a beteg néhány szál hajával vagy a levágott körmével együtt egy darab kenyér (az élet és a termékenység jelképe) közepébe helyezte. Másnap kora reggel a kenyeret beledobta a megtisztulást jelképező patakba vagy folyóba.
Mondok egy másik példát. A népi gyógyítót nehéz szülés miatt házhoz hívták. Ahogy a szoba elé ért, nagyon-nagyon lassan kinyitotta az ajtót, közben ritmikusan azt énekelte: „Nyílik, nyílik, nyílik, itt megyünk..." És hamarosan felhangzott az újszülött sírása.
Az elménk zűrzavaros, a gondolataink kaotikusak, nehéz a zágovor jótékony hatásait növelő lelkiállapotba hozni magunkat. Még a meditációhoz szükséges nyugalmat is nehezen tudjuk megteremteni. Sokat használ, ha ilyen esetekben segítséget adunk az elménknek, ha kizökkentjük a hétköznapi tudatosság állapotából, és felkészítjük arra, hogy másik tudatállapotba kerüljön. A legegyszerűbb eljárás az, amikor két különböző feladattal bízzuk meg egyszerre. A betegeimnek azt szoktam mondani, képzeljék el, hogy a kezük hideg, nagyon hideg, a lábuk pedig meleg, nagyon meleg. Próbálják ki - működik.
A zágovor hatása abban rejlik, hogy fizikai és lelki jóllétünkre egyaránt hat: felismeri, hogy az egyik nem létezik a másik nélkül. Alapelve, hogy a betegségünket meggyógyíthatjuk, a balsorsunkon kifoghatunk akkor, ha megváltoztatjuk a vele kapcsolatos álláspontunkat. Végül rádöbbent a szavak erejére is.
Iván Petrovics Pavlov, a híres orosz fiziológus nevét (a kutyás kísérlettel kapcsolatban) valószínűleg ismerik. Azt már kevesebben tudják, hogy Pavlov a kutatásai során bebizonyította, milyen nagy szerepet játszanak a jelek (az írott és a kimondott szavak) az emberi szervezetben. Olyan erővel terhelik meg ugyanis a szellemi energiát, amely a testben és az érzelmekben egyaránt érzékelhető hatást vált ki.
A módszer vezető egyénisége modern korunkban azonban az Önök előtt valószínűleg ismeretlen orosz pszichológus, a ragyogó tehetségű G. N. Szütin. Szütin olyan ráolvasássorozatot alkotott, amely megváltoztatja az ember felfogását saját betegségéről és problémáiról. A szövegeknek érdekes történetük van.
A tudóst már gyerekkorától kezdve érdekelte a lélektan, de katonáskodnia kellett a második világháborúban. Amikor felrobbant mellette egy gránát, súlyos sérüléseket szenvedett. Megsebesült a karján, elvesztette az emlékezetét, nem tudta összerendezni a mozgását, mozdulni sem bírt. Súlyos légnyomást kapott, szinte megnyomorodott. A kórházi ágyán fekve rájött, hogy vagy beletörődik, vagy összeszedi az akaraterejét, és meggyógyul. Az utóbbit választotta, és a lélektan megmentette az életét. Gyerekkorából jól ismerte a zágovort, és arra gondolt, ezzel a módszerrel talán meggyógyíthatja magát. A felépülésére összpontosítva különféle dalokat kezdett kantáim magának. Újra és újra megismételte őket - bámulatra méltó eredménnyel. Az emlékezete lassacskán kitisztult, és az izmaiba is kezdett visszatérni az erő. Újult lelkesedéssel fordult a ráolvasás felé, az ösztönösen ismételt kifejezések helyett egyre céltudatosabban alakította a szöveget. Ennek köszönhetően viharosan javult az egészségi állapota.
A sikertől megittasodott Szütin más patológiai képletekre további dallamokat alkotott. Ez lett doktori disszertációjának a témája lélektanból.
Hatalmas mennyiségű hagyományos orosz ráolvasást gyűjtött és tanulmányozott. Ezek szolgáltak a ráolvasás erejét kutató tanulmányai alapjául. Segítségükkel értette meg a hatékony áthangolás belső szerkezetét.
Ezután megteremtette saját szövegeit, melyek kántálás közben pozitív érzelmeket és képeket idéznek föl. Érdekes módon a pozitív érzések nemcsak a ráolvasás ideje alatt, hanem jóval a foglalkozás után is megmaradtak. Szütin számtalan laboratóriumi kísérletben vizsgálta, milyen változást idéznek elő hangolásai az ember aurájában. Minden egyes szó hatását megmérte az ember energiarendszerében, majd a legerőteljesebb szót vagy szókombinációt tartotta meg. Sok emberen segített, tanulmányok egész sora támasztotta alá módszerének hatékonyságát. A szovjet Egészségügyi Minisztérium engedélyezte, sőt ajánlotta, hogy Szütin szövegeit a kórházakban is felhasználják. 
/részlet A.Svirinskaya, Energia titkok c. könyvéből/
Read 3083 times Last modified on July 29 2014

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Read 26510 times 0
Angina pectoris / Szívinfarctus
A két szívproblémát azért tárgyaljuk együtt könyvünkben, mert szinte teljesen azonos elõzményekkel bír. Elõbb nézzük meg az Angina pectoris tüneteit.…
Read 23857 times 2
A születéskő
A születéskő fogalmának kialakulása időszámításunk első századában kezdődött. Régebben az évet tizenkét állatövi periódusra osztották, mindegyiket egy-egy drágakő jelképezte. Amikor…
Read 23550 times 0
Nyelvdiagnosztika
{mosimages}Nyelvünk elárulja, ha a szervezetben nincs minden rendjén A nyelv bizonyos elváltozásaiból a népi gyógyászat és a klasszikus orvostudomány egyaránt…
Read 18255 times 0
A homoktövis jótékony hatásai a különböző szervi betegségekben
Keringési betegségek Az atherosklerosis (érelmeszesedés) folyamatának megelőzésében jelentős hatása van a teának, húsolajnak és tablettának. Ez különösen elhízott,magas vérnyomással rendelkező…
Read 14873 times 3
Erõs paprika, az okos fájdalomcsillapító
Az erős paprikából kivont kapszicin segítségével egyedülálló, új típusú fájdalomcsillapító kifejlesztésén dolgoznak magyar kutatók. A hazánkban népszerû fûszernövény a népi…
Read 13493 times 6
A banán
A legismertebb trópusi gyümölcs, amely lassan felszívó­dó cukrokat tartalmaz, melyek emelik az energiaszintet. A banán nagy mennyiségben tartalmaz B-vitaminokat, amelyek…
Read 11998 times 1
A szervezet megtisztitása
   Hogyan mossuk át belso szerveinket mosópor nélkül?       Talán bizony akadnak olyanok, akik a beleiket, veséjüket vagy tüdejüket…
Read 11004 times 1
A barnarizs
Az anyatej után ez a legkiegyensúlyozottabb táplálékunk. Ha semmi mást nem ennénk, akkor sem történne bajunk, sõt harmóniában és boldogságban…
Read 10968 times 2
Diéta kövéreknek és soványaknak
     Az evés örömélményt nyújt az embernek, melytõl semmi esetre sem szabad megfosztani. Ezért aztán a diéta fogalmát nem úgy…
Read 10235 times 2
A homlok
Megkülönböztetünk magas és alacsony homlokot, valamint sima és barázdált homlokot. A magas homlok nem a kopaszodás által megnyúlt homloki részre…