A szervezet megtisztitása

Rate this item
(3 votes)

    Hogyan mossuk át belso szerveinket mosópor nélkül?

 

    Talán bizony akadnak olyanok, akik a beleiket, veséjüket vagy tüdejüket mosóporral mossák? Szó sincs róla, ezt csak azért találtam ki, hogy az Ön figyelmét a problémára irányítsam. Remélem, sikerült elérnem, hogy Ön elolvassa az alábbiakat, sõt hozzáfog a belsõ nagytakarításhoz. Hiszen még mosópor sem kell hozzá.

    Végül is miért szükséges ez a fajta belsõ megtisztulás?

    Hát ugyanazért, amiért a külsõ. Élettevékenységünk során testünkben rengeteg biokémiai melléktermék keletkezik, mely a beleken, a vesén és a bõrön keresztül távozik el. Ehhez jön még a tüdõnkbe kerülõ szmog, cigarettafüst, a gyomrunkba jutó mûtrágya-maradványok, az ivóvíz káros elemei, az alkohol, a különbözõ tabletták. A bélcsatornából pedig az ott lévõ mérgek szívódnak fel. Mivel szervezetünk nem mûködik maximális teljesítménnyel, nem képes idejekorán kitakarítani magából mindent. Ha egy gépkocsi akárcsak pár órán keresztül maximális teljesítménnyel mûködik, felforr benne az olaj. Ezért van, hogy az emberi agy átlagban csak 20 %-os teljesítménnyel dolgozik. Ezért van, hogy a boltból hazatérõ háziasszonynak túl nehéz az ötkilós bevásárló szatyor. Kiválasztó rendszerünk sem távolít el mindent tökéletesen.
   A méregtelenítés arra figyelmezteti kiválasztó rendszerünket, hogy végig kell vinni azt, amit õ örökké csak holnapra halaszt. Sõt, holnaputánra. Persze, valamikor ezt beavatkozásunk nélkül is megteszi, csakhogy addigra a vesében, epehólyagban már lerakódik néhány homokszem. Ebbõl késõbb kövek lesznek, a májban felhalmozott mérgek pedig a vérbe jutva már másnap reggelre fejfájást idézhetnek elõ.

    Kötelezõ-e a szervezet méregtelenítése?

    Hát vajon kötelezõ mosakodni? Nem, sem ez, sem az nem kötelezõ. Emberek milliói élnek anélkül, hogy fogalmuk lenne a szervezet méregtelenítésérõl vagy akár egyszer is megtették volna azt. Közép-Afrikában vagy Szibériában olyan emberek is élnek, akik életükben még sosem mosakodtak. No de mikor érezzük magunkat jobban? Ha nyakig ülünk egy mocsárban, vagy fürdés, fogmosás után? A szervezet méregtelenítésének eljárásai nemcsak jó közérzetet biztosítanak, hanem a meglévõ és rejtett betegségek gyógyítását is elvégzik.

    Hogyan állapítható meg, van-e a szervezetben salak lerakódás vagy nincs? Kell-e méregteleníteni vagy nem?

    J. Osawa természetgyógyász, a makrobiotika megalapítója szerint a belsõ salaklerakódásnak hét stádiuma van. Kérem, ismerkedjék meg velük, s maga állapítsa meg, mennyire tiszta a szervezete.
    Az elsõ stádiumban a külsõleg egészséges ember észreveszi, hogy jóval fáradékonyabb, mint korábban. "Azelõtt mindig végigdolgoztam a napot, s mindez meg se kottyant. Most meg feleannyira sem bírom az iramot". Erre az állapotra találták ki az orvosok a "krónikus fáradtság" elnevezést.
    A második stádiumban a fáradtságot gyakori fejfájás tetézi, az ember szaggatást érez a csontjaiban.
    A salak-felhalmozódás harmadik stádiumára az jellemzõ, hogy a bõrben lerakódott mérgezõ anyagok különbözõ allergiá s vagy ekcémás kiütéseket okoznak.
    A negyedik stádiumban a biológiai szennyezõdések homok, kõ vagy kalcium lerakódás formájában halmozódnak fel a vesében, epehólyagban, izületekben.
    Az ötödik stádiumban bekövetkezik a megtámadott szervek deformációja.
    A hatodik és hetedik stádiumban kóros szövet elváltozások következnek be a májban, agyban és más szervekben, rosszindulatú daganatok keletkezhetnek.
    Nos, messze van még az agyi deformitásoktól? Gratulálok! Lehet, persze, hogy Ön mit sem érez a fenti stádiumokból, frissnek, egészségesnek érzi magát. Ez esetben nem szükséges méregtelenítenie. De ha mégis, úgy elmondom, hogyan is kell csinálni.
    A legegyszerûbbtõl a legkülönlegesebbig rengeteg eljárás létezik. Az egyes kiadványokban általában visszaköszönnek a régi könyvekbõl kiírt javallatok, melyek általában így szoktak kezdõdni: "Végy egy literes dunsztos üveget, tégy bele vágott zabszalmát, önts rá ezt, tégy hozzá azt és fogyaszd hat napon át. Ezen kívül semmi mást ne igyál, ne egyél".
    Nem nagy dolog, de honnan szerezzen zabszalmát a városi ember, ráadásul télvíz idején? No és ha hozzá jut, vajon képes-e lovak módjára egy héten át zabszalmán élni?
    Vagy vegyük a következõ javallatot: "A méregtelenítés hatvan napig tart. Az elsõ tíz napban csakis rizst fogyasztunk, a második tíz napban 24 órán át adjon magának beöntéseket saját vizeletébõl ..." Hogy ezután mit kell tenni? Nos, ami engem illet, már nemhogy hatvan napig folytatni, de elolvasni sincs kedvem. Kíváncsi volnék, akár egyszer is kipróbálták magukon ezt a gyógymódot azok a természetgyógyászok, akik javasolják?
    A Kis Herceg észrevette, hogy ha a katona nem teljesíti a tábornok parancsát, akkor a tábornok a hibás. Én orvos vagyok. Ha pácienseim nem teljesítik azt, amit tanácsolok nekik, akkor a vétkes valószínûleg én vagyok. Ezért aztán csakis olyan egyszerû, a gyakorlatban is kipróbált méregtelenítési eljárásokat javaslok Önnek, amelyek nem 60 napot, hanem mindössze 5 percet, egy vagy maximum három napot igényelnek. Hogy úgy mondjam, gyógykúra lustáknak. Vagy pedig elfoglaltaknak. Ha pedig mindez Önnek nem elegendõ, jó pár könyv akad még a könyvespolcon, amely ezzel a problémával foglakozik.

                                         A vastagbél méregtelenítése

    Tulajdonképpen egy két napos diétáról van szó. Bármely nap elvégezhetõ, de mégiscsak jobb a szombat-vasárnap, amikor a szervezet pihen. Már pénteken készítsen elõ három liter kefirt, szeleteljen fel kb. 30-40 deka kenyeret, lehetõleg a barna fajtákból. A kenyérszeleteket tegye ki az ablakpárkányra, hogy a napsütéstõl szombatra kétszersült legyen belõlük. Ha nem süt a nap, megfelel a kenyérpirító is vagy valami más.
  1. nap. A nap folyamán igya meg az egész kefirt, közben harapjon hozzá a kétszersültbõl. Mindig akkor igyon, s közben rágcsáljon kétszersültet, amikor megéhezik. Ha nem szereti a kefirt, megteszi helyette a szénsav nélküli ásványvíz is.
  2. nap. Kefir helyett reggeltõl estig igyon cukormentes gyümölcs- vagy zöldség-levet, megint csak három liternyi mennyiségben és egyen hozzá kétszersültet. Konkrétan milyen lé legyen? Ízlése szerint választhat –
alma-, paradicsom-, sárgarépa- vagy bármely más gyümölcs- és zöldség-lé közül. A fenti módszert ajánló természetgyógyászok a kúra alatt esténként még beöntést is javasolnak. Jómagam úgy vélem, rendeltetésének megfelelõen a vastagbél amúgy is eltávolít magából mindent. Nem kell tehát még különféle szerves és szervetlen dolgokat oda bejuttatni. Ámbár, ha valakinek kedve telik benne, miért is ne tehetné meg.
    Kollégáimmal több ezer páciensünknek ajánlottuk már ezt a módszert. A kúra után többségük beszámolt arról, hogy testükben csodálatos könnyûséget éreztek, erõnlétük és közérzetük pedig jelentõsen javult. Akadtak azonban olyanok is, akiknél az elsõ nap tovább fokozódott a fáradtság rossz szájszagot és bõr viszketegséget éreztek, ezért felhagytak az egésszel. Nagy kár. Mindez ugyanis megfelel a toxikus anyagok "rejtekhelyükrõl" való eltávozásának tüneteinek. Egér vagy patkány írtáskor is azt látjuk, hogy a kártevõk elõször tömegesen menekülnek odúikból. Utána viszont steril körülmények maradnak az élõhelyeiken. Úgyhogy aggodalomra semmi ok.
    Milyen gyakori legyen az ilyen gyógykúra?
    Elegendõ havonta egyszer. Ha viszont Ön a salak-felhalmozódás harmadik stádiumában van, ha szorulásra hajlamos vagy jelentõs súlyfeleslege van, akkor jobb, ha kéthetenként egy alkalommal megteszi.
    És kinek nem javasoljuk a vastagbél-méregtelenítést?
    Az ellenjavallat cukorbetegeknek, gyomorfekély eseknek, erõsen savas gyomorhurut osoknak és a szoptatós anyáknak szól.

                    A máj és az epehólyag tisztítása

    Könyvünk számára mondta el dr. Jurij Petrov, a szegedi bioklinika vezetõje az alábbiakat.
   – Melyik embert nevezte Hippokratész epésnek? Az utálatost, aki minden apróságért robban, aki rátámad szeretteire, barátaira, saját magára. Az ókori görögök tudták, hogy ezt nem annyira a csapnivaló jellem vagy a rossz nevelés okozza, hanem az epe pangása.
    Betegeink vallják, hogy a tisztító kúrák után megszûnnek a családi perpatvarok. Senki nem töpreng ezen különösebben, mindössze annyi történik, hogy az ember egyszer csak észreveszi, hogy stressz helyzetekben kevésbé "akad ki". Nyugalma helyreáll, kevésbé ingerült, kevésbé hajlamos a konfliktusra, egyre ritkábban fortyan fel, egyszerûbbé válik az élet, sõt, másként tekint egy sor dologra, s mindezzel együtt fizikailag is sokkal jobban érzi magát. Mi az elsõdleges? Mi volt elõbb, a tyúk, vagy a tojás? Nem a salakanyagokban van-e a családi konfliktusok eredete?
   – Ha jól értettem, "tisztítsd meg májadat, s megtisztítod a lelkedet"?
   – Inkább így: Szabadulj meg a felesleges epétõl, s megszabadulsz a bosszúságtól. A felesleg tehát a felhalmozódott és pangó epe. Ahogy a fáradt olaj szennyezi a motort, úgy szennyezi szervezetünket a felesleges epe. Amíg jelen van, a májsejtek lusták új epét termelni.
    Vagy vegyünk egy másik analógiát, de ne a mûszaki életbõl, hanem a konyhamûvészetbõl. Romlott étolajból két-három napig, sõt akár egy hétig is készíthetünk ételt. De aztán végleg megromlik. Valamivel azonban mégiscsak fõzni kell. Mit tegyünk? A romlottat frissre kell kicserélni.
    A fizikai stabilitás lelki kiegyensúlyozottsághoz vezet. Ha az ember úgy érzi, ura a testének, azt tesz vele, amit akar, nem pedig megfordítva, amikor a szálak a kezében futnak össze, akkor már nem a testére figyel - na megkönnyebbültem, egészséges lettem, a magam ura vagyok. 
   – De hogyan végezzük el a máj tisztítását?
   – Szerezzünk be hozzá szorbitot.
   – Az meg micsoda?
   – A szorbit nem más, mint glükóz nélküli cukor. Recept nélkül kapható a gyógyszertárakban. Oldjunk fel belõle evõkanálnyit egy deci forró vízben, igyuk meg éhgyomorra, feküdjünk a jobb oldalunkra és tegyünk a máj tájékára meleg vizestömlõt.
    Ne ülõ helyzetben végezzük a kúrát, mert akkor összenyomódnak az epevezetékek. Maradjunk fekvõ helyzetben másfél-két órát. Ha ezt hasmenés követi, minden rendben van. Ha elmarad a hasmenés, ez azt jelenti, hogy szervezetünk nem reagál a szorbitra, és más eszközökhöz kell folyamodnunk. Szorbit helyett alkalmazhatunk magnéziumot, mézet, két friss tojássárgáját, oliva- vagy napraforgóolajat. Persze, nem mindenki képes felhajtani fél pohár étolajat, fél pohár vízben feloldott cukrot viszont igen.
   – Meddig tart a hasmenés?
  – Általában mindössze egy-két alkalommal. Ha pedig tovább tart, együnk valamit gyengén fõzött rizzsel. Nem baj, ha enyhe szédülést vagy gyengeséget érzünk. Elsõ alkalommal ez néha megesik, de a következõkben már nem ismétlõdik meg.
   – Mindezt naponta kell csinálni?
   – Nem, hetente mindössze egyszer. Megtehetjük két-három alkalommal is, de a legjobb, ha két hónap alatt mindössze 8-10-szer végezzük el. Az emésztõrendszerbe jutva a szorbit a nyombélben felszívja az ott felhalmozódott epét és eltávolítja a szervezetbõl.
   – Az ilyen méregtelenítés a lélektani egyensúlyon kívül mást is eredményez?
  – A szervezetbõl eltávozik az allergia, amellyel szemben más beavatkozások hatástalanok volnának. Az ekcéma, bõrgyulladás gyakran a második-harmadik kúra hatására múlik el. Ha pedig egy idõ után a kiütések ismét megjelennek, betegeink már tudják, hogy újabb két-három kúra után minden rendbe jön. Az ilyen betegségeknél, ide értve a pikkelysömört is, kezdetben erõsödnek a tünetek, további pikkelyek jelennek meg. Itt feltétlenül el szoktuk mondani betegeinknek, hogy örüljenek, ha újabb kiütések jelennek meg, mert ez esetben a szervezet jól reagált a kezelésre. Ezután eltûnnek a kiütések és tartós enyhülés áll be. Azok a betegek, akik kénytelenek tablettát is szedni, felére vagy harmadára csökkenthetik gyógyszer adagjukat. A máj megújul. Ugyanahhoz a gyógyhatáshoz a szokásos gyógyszeradag helyett elenyészõ mennyiségre lesz csak szükség. Rendkívül jelentõs mértékben csökken a altató, nyugtató és depresszióellenes gyógyszerek mennyisége is.
   – Vannak-e ellenjavallatok ehhez a kezeléshez?
   – Igen, a magas láz, a májzsugor és az epekõ.
   – Mi a helyzet a szövõdményekkel?
   – Hétéves praxisunk alatt ilyet nem tapasztaltunk.
   – Voltak-e olyan esetek, amikor hatástalannak mutatkoztak a kezelések?
   – Gyakorlatilag nem. Nem emlékszem, hogy a gyógymód ne mûködött volna.
   – A kúra után milyen hosszú ideig tart annak hatása?
  – Egy-két kezelés után egy vagy két hónapig tart. A teljes kúrát, azaz 8-10 kezelést követõen a gyógyhatás legalább hat hónapig, de akár egy évig is eltarthat. Ezért a kezeléseket, csakúgy, mint odahaza a nagytakarítást évente két-három alkalommal el kell végezni.
   – El lehet-e távolítani a szervezet más sejtjeibõl is a salakanyagokat?
  – Igen, de másként, koplalással. Mitõl szabadul meg a háziasszony nagytakarításkor? A felesleges dolgoktól. Így van ez koplaláskor is: a szervezet elsõsorban azt adja le, amire nincs szüksége - a vízben oldott mérgeket. A koplalást persze be kell fejezni, mielõtt a sejtek a szükséges dolgoktól is megszabadulnának.
 –
Köszönöm, hogy megosztotta velünk tapasztalatait és hozzájárult, hogy azokat közzé tegyük!
   A
mennyiben kérdései lennének, úgy felteheti azokat személyesen a Bioklinika vezetõjének: Szeged, (62) 471–541 tel.

                           A vese méregtelenítése

    A vesében folyamatosan képzõdnek különbözõ sókristályok. Ezek nem irritálnak bennünket és rendszeresen el is távoznak szervezetünkbõl. Ha viszont a vese nem távolítja el õket a kellõ gyorsasággal, akkor ez homok és kövek képzõdéséhez vezet. Amikor a vesekõ már kialakult és mérete meghaladja az egy centimétert, ezen már semmiféle átmosás nem segíthet. Hogy mindez ne következzék be, tegye az alábbiakat.
    Nyáron a vese átmosására a legjobb a görögdinnye. A dolog végtelenül egyszerû. Naponta délután 5 és 7 között– amikor a legintenzívebb a szervezet vizeletkiválasztó tevékenysége –
fogyasszon el annyi dinnyét, amennyit csak tud. Ezt követõen vegyen melegvizes ülõfürdõt, s mindaddig maradjon benne, amíg vécére nem kell mennie. A görögdinnye kiváló vizelethajtó, a meleg víz pedig nem csak a húgyvezetékeket tágítja ki, hanem a vesehomok és apróbb kövek eltávozását is elõsegíti. Télen a vizelethajtó tea receptje alkalmazható, melyet pár oldallal késõbb, a házi gyógyfüves kúra javaslatunknál talál meg.

                        A tüdõ méregtelenítése

    Hogy érzi magát egy szellõzetlen lakásban? Ha kinyitjuk az ablakot, felfrissül a levegõ. A tüdõ átszellõztetéséhez azonban nem elegendõ, ha kinyitjuk a szánkat.
    Foglaljon helyet egy fotelban anélkül, hogy hátradõlne. A hátát tartsa egyenesen. Fújja ki teljesen a levegõt, majd lassan szívja tele a tüdejét. Tartsa vissza a levegõt mindaddig, amíg jól esik, aztán végezzen lassú kilégzést. Üldögéljen így egy-két percig. Esetleg könnyû szédülést érez, de aggódjon, mert ez így van jól. Oxigénhiányhoz szokott agya ekkor töltõdik fel friss energiával. A szédülés aztán hamar elmúlik. Ismételje meg a procedúrát három-négy alkalommal. Naponta végezze el a gyakorlatot, de ha restelli a dolgot vagy "nem ér rá", akkor tegye, amikor éppen eszébe jut.
    Van egy másik eljárás is. Hogy operáció után elkerüljék a tüdõ pangását, a beteggel léggömböt szoktat fújatni. Elképzelhetõ, hogy e módszer Önt is jobban "megihleti". 

                    Az izületek méregtelenítése

    Nem tudom kitõl származik az eljárás, amit most fogok javasolni, de a szakirodalomban általam olvasottak közül ez a legegyszerûbb.
    Öntsön 5 grammnyi babérlevélre 3 deci vizet, s gyenge lángon forralja 5 percig, hogy eltávozzanak belõle a vesét irritáló illó olajok. Ezután vegye le a tûzrõl és a babérlevéllel együtt öntse termoszba, majd hagyja állni 3 órát. Az így kapott fõzetet fogyassza apró kortyokban három napon át. Étrendjét ezalatt igyekezzék közelíteni a vegetáriánus koszthoz –
minél kevesebb húst eszik, annál jobb. A kúrát ismételje meg egy hét múlva.

                    Az érrendszer megtisztítása

    Erre azoknak van szükségük, akiknél zsír vagy elmeszesedett lemezkék rakódtak le az érfalakon, melyek szív fájdalmat, magas vérnyomást, agyi vér elégtelenséget okoznak. A recept tibeti orvosoktól származik, idõszámításunk elõtt a IV. századból.
    Készítsen keveréket tíz-tíz deka kamilla, orbáncfû, homokiszalmogyoparvirag és nyírfalevél hozzáadásával. Kávéskanálnyi keverékbõl 2-2.5 deci vízzel készítsen teát, 15-20 percig hagyja állni, majd tegyen hozzá egy kávéskanál mézet és igya meg. Reggel és este igyék a teából mindaddig, míg az el nem fogy.

 bor_tiszti.jpg (3454 bytes)         A bõr megtisztítása

    Sokan tusolnak vagy fürdenek naponta. De vajon elegendõ-e mindez? Ha nincs salak-felhalmozódás, akkor bõven. De ha van? Akkor a bõrmirigyekben felhalmozódott toxikus anyagok nem mindig választódnak ki a bõr felületére, s egyszerû tusolással nem lehet õket eltávolítani. A szervezetben maradó toxinok bõrbetegségeket okoznak, és az egész testben a nehézkesség-, kényelmetlenség-érzést keltenek.
    Melyik az a gyógykúra, amely után csodálatos könnyûséget érez az ember? A szauna. A forró gõz felgyorsítja az anyagcserét, kitágítja a pórusokat, s ezáltal eltávolítja a felhalmozódott szennyezõdést. Az esetben, ha Ön nem kedveli a szaunát, vagy az Önnek valamilyen oknál fogva ellenjavallt, akkor odahaza tegye a következõket.
    Engedjen a kádba meleg vizet, s oldjon fel benne másfél kiló közönséges konyhasót. Vegyen ilyen fürdõt hetente egy-két alkalommal, de mindenféle rendszer nélkül is megteheti, amikor úgy érzi, hogy meg akar szabadulni a toxinoktól. A sós víz – amely tulajdonképpen nátrium klorid oldat –
minden kiszív a pórusokból, ami nem oda való. Ne felejtse el a sós fürdõ után tusolással leöblíteni magáról a kioldott szennyezõdést.

 

Dr. Alexander Sztrasnij természetgyógyasz                        
Rendel: Pécsett a Hungária út 28–30. szám alatt   
Bejelentkezés: 72\214-084 vagy a 333-392 - es telefonon

 

Read 12032 times Last modified on July 29 2014

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

1 comment

Read 26535 times 0
Angina pectoris / Szívinfarctus
A két szívproblémát azért tárgyaljuk együtt könyvünkben, mert szinte teljesen azonos elõzményekkel bír. Elõbb nézzük meg az Angina pectoris tüneteit.…
Read 23946 times 2
A születéskő
A születéskő fogalmának kialakulása időszámításunk első századában kezdődött. Régebben az évet tizenkét állatövi periódusra osztották, mindegyiket egy-egy drágakő jelképezte. Amikor…
Read 23600 times 0
Nyelvdiagnosztika
{mosimages}Nyelvünk elárulja, ha a szervezetben nincs minden rendjén A nyelv bizonyos elváltozásaiból a népi gyógyászat és a klasszikus orvostudomány egyaránt…
Read 18608 times 0
A homoktövis jótékony hatásai a különböző szervi betegségekben
Keringési betegségek Az atherosklerosis (érelmeszesedés) folyamatának megelőzésében jelentős hatása van a teának, húsolajnak és tablettának. Ez különösen elhízott,magas vérnyomással rendelkező…
Read 14893 times 3
Erõs paprika, az okos fájdalomcsillapító
Az erős paprikából kivont kapszicin segítségével egyedülálló, új típusú fájdalomcsillapító kifejlesztésén dolgoznak magyar kutatók. A hazánkban népszerû fûszernövény a népi…
Read 13519 times 6
A banán
A legismertebb trópusi gyümölcs, amely lassan felszívó­dó cukrokat tartalmaz, melyek emelik az energiaszintet. A banán nagy mennyiségben tartalmaz B-vitaminokat, amelyek…
Read 12033 times 1
A szervezet megtisztitása
   Hogyan mossuk át belso szerveinket mosópor nélkül?       Talán bizony akadnak olyanok, akik a beleiket, veséjüket vagy tüdejüket…
Read 11040 times 1
A barnarizs
Az anyatej után ez a legkiegyensúlyozottabb táplálékunk. Ha semmi mást nem ennénk, akkor sem történne bajunk, sõt harmóniában és boldogságban…
Read 10994 times 2
Diéta kövéreknek és soványaknak
     Az evés örömélményt nyújt az embernek, melytõl semmi esetre sem szabad megfosztani. Ezért aztán a diéta fogalmát nem úgy…
Read 10295 times 2
A homlok
Megkülönböztetünk magas és alacsony homlokot, valamint sima és barázdált homlokot. A magas homlok nem a kopaszodás által megnyúlt homloki részre…