Az összes negativitás eredete

Rate this item
(1 Vote)
A negativitások abban határozhatók meg, hogy "valamit rosszul teszünk". Amikor valami rosszat teszünk addig fogunk kellemetlen érzésekkel bírni fizikai testünkben, amíg lénylegesen tovább folytatjuk a káros cselekedetet. Az emberek hajlamosak arra, hogy becsapják magukat. Amikor rosszul tesznek valamit, és ezt nem akarják elismerni, kényszeredetten jól próbálják érezni magukat. Ezt a folyamatot nevezzük szupressziónak, magyarul elnyomásnak. Ezzel az elnyomással az alap szituáció nem változik, amit eddig rosszul tett valaki, az úgy is marad. A kellemetlen érzések fennmaradnak a fizikai testben. Ha ezt az egyén nem tudja észrevenni és feldolgozni, folyamatosan helytelenül cselekszik.
 
A negatív érzéseket krónikus feszültségként, vagy más fizikai problémaként zárja testébe.
Abban az esetben, amikor az energia ciklikusan fejlõdik, a szituációk természetes úton önmaguktól oldódnak meg. Az érzelmi energiáknak is van saját természetes ciklusuk, és ha ezekbe a ciklusokba nem avatkozunk bele segédeszközökkel, a krízis helyzetek spontán megoldódnak.
Olyan szituációban, melyben az ember nem tudja feldolgozni az adott problémát, megpróbál elmenekülni elõle. Kellemetlen lelki zavarokat vagy fizikai fájdalmakat érez, - csak ezekre figyel, szinte pánikba kerül, és párhuzamosan kezdi elnyomni ezeket az érzéseket. Próbálja elfelejteni különféle eszközökkel a szituációt, mint pl. alkohol, cigaretta, drog, kávé.

Az alkohol elnyomja a félelmet,- a nikotin elnyomja az ingereket,- a marihuána elnyomja a szomorúság érzését,- és a koffein segít fenntartani a szupresszió érzését.
Az egyén konzerválja a tudatalattiba (egy fekete dobozba) ezeket az érzés mintákat, és a realitásban a feszültség megmarad a fizikai testben viselkedési zavarokkal társulva.

Ezért nem emlékeznek az emberek bizonyos kellemetlen dolgokra, melyek megtörténtek velük.
Amikor az ember haragszik, dühös, piros az arca. A nikotin szűkíti az ereket, így elnyomja a normál pszichológiai düh érzetet. A megfigyelõ sok dohányos emberen láthatja az elnyomott düh és frusztráció jeleit a mozgásukban. Az ilyen ember nem dohányzó állapotban idegesen mozog, sokszor ütközik tárgyakba, bútorokba vagy más emberekbe.
Félelem-helyzetben az érrendszer beszűkül, az egyénnek sápadt lesz az arca.
Alkoholfogyasztás következtében az erek kitágulnak. Az arc pirossá válik,- az egyén oldódik, bátorságot kap, olyan dolgok kimondására és megtevésére, melyeket egyébként nem mondana ki, illetve nem tenne meg. Az alkohol blokkolja a félelem érzésének megnyilvánulását.
Sok elnyomás érzése alatt lévõ embereknek szükségük van nagy dózisú koffein fogyasztására. Koffeinnel tartható az elnyomás érzése, mert ilyen állapotban az érzés struktúra fenntartásához az egyénnek sok energiára van szüksége.

Az elnyomás fenntartásához sok energiára van szükség, így csökken annak a rendelkezésre álló energiának a mennyisége is, melyet az egyén egyéb hasznos célra tudna felhasználni.
A drogokat "szuper-stimulánsokként" említhetjük e tárgykörben.
Fogyasztásuk következtében felszabadulás érzetet adnak,- "elnyomják az elnyomásokat", ezáltal az egyén megtapasztalhatja a teljes szabadság érzését. Minden, amit normál állapotban megvalósíthatatlannak vél, és elnyomás alatt tart, az a drogos állapotban elérhetõ számára.

Minden, ami zavarja a tudat és a test normális működését szupresszió, azaz elnyomás.
Más emberek fizikai tevékenységekkel próbálják elnyomni negatív érzéseiket és frusztráció érzésüket, például sporttal, nehéz fizikai munka végzésével.
Verbális úton is megtörténhet a negatív érzések elnyomása. Ilyenkor az egyén bebeszéli magának illetve másoknak:
 • Nekem ez nem fontos!
 • Engem ez nem érdekel!
 • Ez hülyeség!
 • Hagyjanak engem békén ezzel!...stb.
Ha az ember sűrűn használja ezeket a mondatokat, a prosztráció állapotába kerülhet. Elzárja magát teljesen a kül- és saját belsõ világától. Unatkozik, és csak erõs fizikai- és lelki fájdalmakat érez. Tele van feszültséggel, amit különbözõ módokon próbál kompenzálni.
Magányosság érzésében gyakori állapot, hogy az egyén szintén használ különféle eszközöket helyzete megélésének elnyomására. Kiváló mód erre a túlevés,
a szex (magában foglalva a maszturbációt), a TV nézés és az olvasás. Minden szokásos tevékenység, melyet az ember általában nem csak az elnyomás céljára használ. Sokszor jót akarunk, de hát emberi lények vagyunk, és gyakran rosszul tesszük a dolgokat, és ezzel elnyomjuk érzéseinket.
Az pozitív érzések kimutatásának egyik akadálya, hogy a szülõk mikor úgy érzik zavarják õket a gyermekek természetes - túl vidám, boldog, hangoskodó - viselkedése, akkor durva módon próbálják elnyomni a kisgyermekeket.
Elõfordul, hogy agressziójuk a szóbeli leteremtésen túl, cselekvésben, vagy akár verésben is megnyilvánul. Ennek következtében, felnõtt korban az ember állandóan feszült, nem tud vidám lenni, képtelen elengedni magát természetes úton. Szükségessé válik számára a cigaretta, alkohol és más eszközök használata.

/Részlet Dr Komin Vladimir, Transzperszonális pszichológia és energialégzés című írásából/

 

Read 4624 times Last modified on July 29 2014

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

1 comment

 • Comment Link PÁLOS TREND February 27 2010 posted by PÁLOS TREND

  Bilderberg csürhe beledöglik a JÓISTEN NÉPÉBE!!!

  Szavazás azaz KERESZTVETÉS előtt ez mindenkinek kötelező: http://vids.myspace.com/index.cfm?fuseaction=vids.individual&videoid=61820262

  Amint arról a földgolyót behálózó KÉNBŰZÖS! médiacsatornákból értesülhettek és jól fel is háborodhattak; - az az ősellenség elmúlt hetekben planetahírré dagadt cionista provokációja, amit a BILDERBERG CSOPORT alantas, sátán fattyjai kürtöltek világgá a VILÁG KÖZEPÉT URALÓ MAGYARORSZÁG ŐSLAKOSAI ELLEN, hogy azt mocsokba döngölve, megalázottan erőszakolják meg...- ÉLŐBEN és EGYENESBEN, ahogyan azt 90 évvel ezelőtt is TRIANONBAN tették!!!
  ...de, hogy miért is kellett ezt a NEMZETI ERŐSZAKOT megint elkövetni?!
  KIKNEK ÁLLHAT ÉRDEKÉBEN MAGYARORSZÁG MEGKAPARINTÁSA?!


  ... piti cionrabszolgák a MÁV-on keresztüli megzsarolásunkkal keltették MAGYARORSZÁG rossz hírét, hogy ránk süttethessék az antiszemitizmus és a nácisodás oly mértékű "skarlát betűjét", amitől terrorizmusra hivatkozva megakadályozhatják áprilisban MAGYARORSZÁGON a "SZABAD VÁLASZTÁSOKAT"!
  A századik zsarolás...Választáskor...
  Bajnai Gordonka mint a BILDERBERG csürhe magyarországi fullajtára az utolsó "parlamentális" napon, magyarírtó haverjaival az mszpszdsz - a fidesz tartózkodásával-megszavazta, hogy akár 3 évet is kaphatunk, ha nyilvánosan tagadjuk az ún. holokausztot.
  A "nemzetközi nagytőke" vagyis a VILÁGFAROK!!! által kirobbantott Nagy Háborúban (1914-1945) elesett kb. 1,4 millió magyar persze nem számít.
  ...meg az utána következő judeobolsevista mészárlások tízmilliós hullahegyei sem számítanak tételként.
  ...meg TRIANON sem, amit szintén ez a hírhedt és titkolódzós BILDERBERG CSÜRHE szervezett és vezényelt le magyargyűlölő véglényeivel.

  Érdekesség, hogy ha "érzéseiben bántunk" majd meg egy ilyen SORSTALAN őspatkányt, akkor is bíróság elé kerülhetünk...
  ŐSPATKÁNY BÍRÓSÁG elé persze - mert MAGYARORSZÁGON még nincs másik!!!

  Az őspatkány ennek örömére folyamatosan és büntetlenül tagadhatja a JÓISTENÜNKET!; - KÖROSZTÁSÚ JELZÉST azaz JÉZUS KRISZTUST, akinek maga a TEREMTŐ ISTEN küldette ANGYALI SZENT KORONÁNKAT!!!
  Nem véletlenül vetette rá dülledt szemeit a SÁTÁN és annak gyülevész klónjai, hiszen a VILÁGURALOMHOZ koronára van szüksége...

  ISTEN KORONÁJÁRA!!!
  ...az meg, akárhogy is szemlélem: NÁLUNK VAN!
  ...a MAGUNKFAJTÁNÁL!
  ...a JÓISTEN BEVÁLASZTOTT NÉPÉNÉL!
  MINDÖRÖKRE!!!

Read 26559 times 0
Angina pectoris / Szívinfarctus
A két szívproblémát azért tárgyaljuk együtt könyvünkben, mert szinte teljesen azonos elõzményekkel bír. Elõbb nézzük meg az Angina pectoris tüneteit.…
Read 24049 times 2
A születéskő
A születéskő fogalmának kialakulása időszámításunk első századában kezdődött. Régebben az évet tizenkét állatövi periódusra osztották, mindegyiket egy-egy drágakő jelképezte. Amikor…
Read 23656 times 0
Nyelvdiagnosztika
{mosimages}Nyelvünk elárulja, ha a szervezetben nincs minden rendjén A nyelv bizonyos elváltozásaiból a népi gyógyászat és a klasszikus orvostudomány egyaránt…
Read 18903 times 0
A homoktövis jótékony hatásai a különböző szervi betegségekben
Keringési betegségek Az atherosklerosis (érelmeszesedés) folyamatának megelőzésében jelentős hatása van a teának, húsolajnak és tablettának. Ez különösen elhízott,magas vérnyomással rendelkező…
Read 14926 times 3
Erõs paprika, az okos fájdalomcsillapító
Az erős paprikából kivont kapszicin segítségével egyedülálló, új típusú fájdalomcsillapító kifejlesztésén dolgoznak magyar kutatók. A hazánkban népszerû fûszernövény a népi…
Read 13563 times 6
A banán
A legismertebb trópusi gyümölcs, amely lassan felszívó­dó cukrokat tartalmaz, melyek emelik az energiaszintet. A banán nagy mennyiségben tartalmaz B-vitaminokat, amelyek…
Read 12063 times 1
A szervezet megtisztitása
   Hogyan mossuk át belso szerveinket mosópor nélkül?       Talán bizony akadnak olyanok, akik a beleiket, veséjüket vagy tüdejüket…
Read 11065 times 1
A barnarizs
Az anyatej után ez a legkiegyensúlyozottabb táplálékunk. Ha semmi mást nem ennénk, akkor sem történne bajunk, sõt harmóniában és boldogságban…
Read 11046 times 2
Diéta kövéreknek és soványaknak
     Az evés örömélményt nyújt az embernek, melytõl semmi esetre sem szabad megfosztani. Ezért aztán a diéta fogalmát nem úgy…
Read 10351 times 2
A homlok
Megkülönböztetünk magas és alacsony homlokot, valamint sima és barázdált homlokot. A magas homlok nem a kopaszodás által megnyúlt homloki részre…