A mentáltest

Rate this item
(2 votes)

testekEz az aura harmadik rétege. A gondolat, a bölcsesség és a tapasztalat ölt testet benne. Rendkívül fejlett azokban, akik rendszeresen foglalkoztatják az elméjüket, kevésbé fejlett azoknál, akik ezt nem teszik. 10-20 centiméterrel nyúlik a fizikai testen túl, és ugyancsak annak a körvonalait követi. Ez a test fényesen ragyogó sárga színű, és a fej tetejéről ömlik lefelé. Amikor valaki erős szellemi tevékenységet végez, akkor ez az energia kiterjedhet, miközben a színe még élénkebbé változik. Gyakran „ragyogó elméknek" hívjuk az okos embereket.

Ezen a szinten is találkozunk stagnáló energianyalábokkal. A nyitott gondolkodású ember hagyja, hogy szabadon áramoljon az energiája, és befogadja az új gondolatokat, eszméket. A zárt, korlátolt elme megakadályozza az energiaáramlást, és pangást okoz. Minden gondolatunk, ideánk, emlékünk energia, ezek alkotják ezt a testet.

Egyes emlékeink nagyon szoros kapcsolatban állnak érzelmi energiáinkkal (asztrális síkon). Akivel például rosszul bántak gyermekkorában, annál erőszakoskodó emlékképe erős érzelmi színezetet kap. Ezzel szemben életünk jelentéktelen eseményei gyorsan elveszítik érzelmi töltésüket. Mentális síkon ugyan továbbra is hatással lehetnek ránk, de nincs akkora erejük, mint annak az emlékképnek, amely egyesíti asztrális és mentális energiáinkat. A negatív asztrális energiával párosult mentális energia évekig lecsapolhatja teljes energiakészletünket, és befo¬lyásolhatja fizikai jóllétünket.

Szeretném, ha lassan Ön is ráébredne, hogy energiájának országútja megőrzi minden élményének a „lába" nyomát. Az eseményekhez való viszonya, a negatív benyomások elengedésének képessége alakítja mentális energiája épségét, általános egészségi állapotát. Mindnyájunk életében adódnak nehéz, nagy erőfeszítést igénylő vagy kellemetlen élmények. Rajtunk áll, hogy megakadályozzuk, ne hagyják hátra piszkos nyomaikat mentális energiánkban. A hozzáállásunkon múlik minden.

Read 9175 times Last modified on July 29 2014
More in this category: « Az asztráltest

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

KÖNYVAJÁNLÓ